Προχθές την Κυριακή, ενώ όλη η Ευρώπη, συγκεντρωμένη στο Παρίσι, γιόρταζε την εκατονταετηρίδα της λήξης του Α” Παγκοσμίου Πολέμου, η Αθήνα τιμούσε (με τον Αυθεντικό Μαραθώνιό της) τη 2.508η επέτειο της νίκης των αρχαίων Αθηναίων επί των Περσών.
Συμπτωματικά βέβαια συνέπεσε η διενέργεια του Μαραθωνίου την ίδια ημέρα με την ανακωχή του 1918, είναι γνωστό όμως ότι στη χώρα μας δεν έχει καθιερωθεί ως «δημόσια ανάμνηση» το τέλος των δύο Παγκοσμίων Πολέμων που ματοκύλησαν την Ευρώπη, και ας πήρε μέρος σε αυτούς, και ας της κόστισαν βαριά σε ανθρώπους και πράγματα.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.