Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το CNN μηνύει τον Ντόναλντ Τραμπ

Το CNN μηνύει τον Ντόναλντ Τραμπ

Το CNN ζητά από τον Λευκό Οίκο να επιστρέψει στον δημοσιογράφο του δικτύου Τζιμ Ακόστα την διαπίστευση που του είχαν αφαιρέσει μετά από διαπληκτισμό με τον αμερικανό πρόεδρο

Μήνυση κατά της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε το CNN ζητώντας από τον Λευκό Οίκο να επιστρέψει στον δημοσιογράφο του δικτύου Τζιμ Ακόστα την διαπίστευση που του είχαν αφαιρέσει μετά από διαπληκτισμό με τον αμερικανό πρόεδρο.

Ο Λευκός Οίκος είχε αφαιρέσει τη διαπίστευση του δημοσιογράφου όταν εκείνος, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ζητούσε επίμονα απαντήσεις στα ερωτήματα που έθετε στον αμερικανό πρόεδρο. Ο Λευκός Οίκος αιτιολόγησε την απόφαση να αφαιρεθεί η διαπίστευση του Ακόστα, υποστηρίζοντας πως φέρθηκε με άσχημο τρόπο σε μια βοηθό του Λευκού Οίκου την ώρα που προσπαθούσε να του πάρει το μικρόφωνο από τα χέρια.

«Ζητήσαμε από το δικαστήριο να δώσει αμέσως εντολή να επιστραφεί η διαπίστευση του Τζιμ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το CNN. «Ενώ η αγωγή είναι συγκεκριμένα του CNN και του Ακόστα, αυτό θα μπορούσε να έχει συμβεί στον καθένα. Αν δεν αμφισβητηθούν, οι ενέργειες του Λευκού Οίκου θα έχουν επικίνδυνες συνέπειες για οποιονδήποτε δημοσιογράφο καλύπτει τους αιρετούς αξιωματούχους μας».

Το χρονικό του επεισοδίου

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο του τηλεοπτικού δικτύου CNN για το μεταναστευτικό καραβάνι στα σύνορα με το Μεξικό, ο «ένοικος» του Λευκού Οίκου τού επιτέθηκε, χαρακτηρίζοντας τον ρεπόρτερ ως «αγενή και απαίσιο».

«Άσε εμένα να διοικώ τη χώρα και εσύ διοίκησε το CNN. Αν το έκανες καλά θα είχατε υψηλότερη τηλεθέαση. Αρκετά!» ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος, σημειώνοντας πως «όταν μεταδίδετε fake news, είστε εχθροί του λαού».

«Είστε ένα εχθρικό μέσο ενημέρωσης. Είναι τόσο λυπηρό» συνέχισε ο Τραμπ στο ίδιο επιθετικό ύφος.

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη μια βοηθός του Λευκού Οίκου παρενέβη, προσπαθώντας να πάρει το μικρόφωνο από τα χέρια του δημοσιογράφου, ο οποίος δεν το άφηνε, με αποτέλεσμα ο Τραμπ να κατευθυνθεί εκτός βήματος, δίνοντας το σήμα πως αν ο δημοσιογράφος συνέχιζε, εκείνος θα αποχωρούσε.

Αμέσως μετά είπε ότι το CNN θα έπρεπε να ντρέπεται για τον Τζιμ Ακόστα: «Είσαι ένας αγενής, απαίσιος άνθρωπος που δεν θα έπρεπε να δουλεύει στο CNN».

Τότε, ο επόμενος δημοσιογράφος που πήρε τον λόγο, είπε «κύριε πρόεδρε, είναι εξαιρετικός δημοσιογράφος», με τον Τραμπ να του απαντάει «δεν είμαι ούτε δικός σου θαυμαστής».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024