Το Fashion For Good είναι ένα διαδραστικό μουσείο που στοχεύει να διδάξει στους επισκέπτες τις καινοτομίες στη βιομηχανία της μόδας και της κλωστοϋφαντουργίας, που σχεδιάστηκαν από τα τοπικά προγράμματα των αμερικανικών στούντιο.

Το μουσείο στο κέντρο του Άμστερνταμ, το οποίο άνοιξε τον Οκτώβριο, αποτελείται από διαδραστικά εκθέματα που στοχεύουν να διδάξουν στους επισκέπτες την «υπεύθυνη» μόδα.

 

Οι εκδηλώσεις της Fashion for Good, που δημιουργήθηκαν από την ομάδα Local Projects, έχουν σχεδιαστεί για να αλλάξουν τις αγοραστικές συνήθειες των ανθρώπων, επιδεικνύοντας τις σπάταλες πρακτικές της βιομηχανίας της μόδας, καθώς και να δείξουν πώς μπορούν να έχουν τις επιπτώσεις τους.

Στο Innovation Lounge, οι επισκέπτες εισάγονται σε περίπου 50 καινοτόμους που έχουν προσπαθήσει να διαταράξουν τη βιομηχανία της μόδας.

Αυτές περιλαμβάνουν την Colorfix, η οποία έβαψε ένα φόρεμα για μια συλλογή Stella McCartney χρησιμοποιώντας μηχανικούς μικροοργανισμούς και το Mycotex, το οποίο έφτιαξε στολή από το μυκήλιο, ένα υλικό που βρέθηκε στις ρίζες των μανιταριών!