Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Twitter «τρολάρει» τον Αλέξη Τσίπρα για τους Χίτλερ και Μουσολίνι

Το Twitter «τρολάρει» τον Αλέξη Τσίπρα για τους Χίτλερ και Μουσολίνι

Παράλληλα με την ομιλία του, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού «τουίταραν» σημαντικά μέρη της ομιλίας του. Ωστόσο, ένα συγκεκριμένο tweet ήταν αυτό που έδωσε την αφορμή στο Twitter να «τρολάρει» τον πρωθυπουργό

Για ναζισμό, Χίτλερ και Μουσολίνι μίλησε μεταξύ άλλων ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε εκδήλωση στο πλαίσιο εορτασμών για τα 100 χρόνια από το τέλος του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, με αποτέλεσμα τα tweets να πέφτουν «βροχή».

«Ακροδεξιοί και εθνικιστές έχουν το δικό τους σχέδιο που είναι σαφές και διαχρονικό. Διαίρεση της κοινωνίας, στοχοποίηση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, καλλιέργεια του φόβου, επίκληση ενός εθνικού μεγαλείου, το οποίο δε χωράει κανέναν άλλο πέρα από τους εκλεκτού, Ο Χίτλερ, ο Μουσολίνι, απευθύνθηκαν σε κοινωνίες καθημαγμένες, στις οποίες κυριαρχούσε ο φόβος και η απόγνωση. Οι κυρίαρχες ελίτ ήταν απολύτως ανυπόληπτες. Ήταν οι άνθρωποι που έστειλαν τα παιδιά τους σε ένα πόλεμο, που εκ των πραγμάτων, δεν γινόταν να κερδίσει ουσιαστικά κανείς. Φασισμός και ναζισμός είναι απάνθρωπες ιδεολογίες, είναι όμως πανίσχυρες διότι απευθύνονται σε ένστικτα. Σε συνθήκες πολέμου, επικρατεί το ένστικτο της επιβίωσης. Μετά τον πόλεμο όμως, ο ηττημένος, διακατέχεται το ένστικτο της εκδίκησης. Εκεί πάτησαν οι δημαγωγοί της περιόδου».

Μάλιστα, όπως συνηθίζεται, παράλληλα με την ομιλία του, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού «τουίταραν» σημαντικά μέρη της ομιλίας του. Ωστόσο, ένα συγκεκριμένο tweet ήταν αυτό που έδωσε την αφορμή στο Twitter να «τρολάρει» τον πρωθυπουργό για ακόμα μία φορά, προσάπτοντάς του ότι μετατρέπει την εκδήλωση του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου σε εκδήλωση για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

https://twitter.com/ThanasisTet/status/1061933974354907142

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024