Την οδηγία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη να παραιτηθούν οι βουλευτές της ΝΔ από τα αναδρομικά που δικαιούνται μετά την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη.

«Είναι μια μικρή ένδειξη της ευαισθησίας που διακρίνει τη ΝΔ σε σχέση με τις μεγάλες θυσίες που έχουν υποστεί οι Έλληνες συνταξιούχοι», είπε η κ. Σπυράκη, καλώντας παράλληλα τα κόμματα να πάρουν θέση.

«Ψηφίσαμε μια τροπολογία για δεδικασμένα αναδρομικά. Η οδηγία του προέδρου της ΝΔ είναι σαφής, όπως και η πρόταση που κάνουμε στα άλλα κόμματα».

Η κ. Σπυράκη υπογράμμισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα μετά τις εκλογές ενώ πρόσθεσε ότι η ΝΔ είχε πει από την αρχή ότι οι περικοπές δεν χρειάζονται και είχε ζητήσει την κατάργησή τους.

Σχολιάζοντας την πρόταση συμφωνίας Ιερώνυμου-Τσίπρα, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε: «Η κυβέρνηση διατείνεται ότι βρισκόμαστε σε συνθήκες οικονομικής ελευθερίας. Ετοιμάζεται να κάνει 10.000 προσλήψεις και κρατά τη δαπάνη της μισθοδοσίας των κληρικών με αδιαφανείς διαδικασίες.

»Το ποσό αυτό δεν υπάρχει στην αρχή πληρωμών, ώστε να φαίνεται μια διαφάνεια. Επίσης, οι κληρικοί μπαίνουν σε καθεστώς ανασφάλειας. Εξαιρετικά δυσάρεστο το γεγονός ότι η ηγεσία της ιεραρχίας προχώρησε σε αυτή τη συζήτηση με πρωθυπουργό, μια συζήτηση με προεκλογικά χαρακτηριστικά».

Για τις περικοπές στις συντάξεις η κ. Σπυράκη ανέφερε: «Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ένα μέτρο που η ίδια θεσμοθέτησε, και το οποίο δεν υπήρχε καν στο μνημόνιο και ψήφισαν μαζί ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, για να κάνει επίδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Εμείς εξαρχής είπαμε ότι αυτές οι περικοπές δεν χρειάζονται»

«Εξαρχής προκαλέσαμε την κυβέρνηση να μην τις ψηφίσει, καθώς εμείς τις καταψηφίσαμε. Και ζητήσαμε να καταργηθούν οι περικοπές αυτές, κάτι που η κυβέρνηση δεν έκανε» κατέληξε η κ. Σπυράκη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο