Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η UEFA, η κλειστή λίγκα και το αναπόφευκτο

Η UEFA, η κλειστή λίγκα και το αναπόφευκτο

Η ιστορία της κλειστής λίγκας στην οποία θα μετέχουν οι πλούσιοι με σκοπό να γίνουν πλουσιότεροι είναι παλιά. Από τη δεκαετία του 1990. Την είχε υποκινήσει ο τότε ιδιοκτήτης της Μίλαν Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Η είδηση βγήκε στον αφρό στις αρχές Σεπτεμβρίου. Η UEFA ετοιμάζει και τρίτη ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ο ίδιος οργανισμός που κατήργησε το Κύπελλο Κυπελλούχων πριν από είκοσι χρόνια θεωρώντας πως είναι υπερβολή οι τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είναι έτοιμος να αυξήσει τις ομάδες που θα διαγωνίζονται για ένα ακόμα τρόπαιο.
Η απάντηση στο «γιατί;» πιθανόν να κρύβεται στα συμπεράσματα και τις αποφάσεις των συσκέψεων των ισχυρών του ποδοσφαίρου της Γηραιάς Ηπείρου για τη δημιουργία της ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ.
Η ιστορία της κλειστής λίγκας στην οποία θα μετέχουν οι πλούσιοι με σκοπό να γίνουν πλουσιότεροι είναι παλιά. Από τη δεκαετία του 1990. Την είχε υποκινήσει ο τότε ιδιοκτήτης της Μίλαν Σίλβιο Μπερλουσκόνι γιατί δεν μπορούσε να αποδεχθεί πως μπορούν να συγκρουστούν οι πρωταθλήτριες δύο μεγάλων χωρών σε νοκάουτ αγώνα και να προχωρούν οι πιο αδύναμες.
Η ιδέα της κλειστής λίγκας τρόμαζε πάντα την UEFA, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν τα μάλα οι «Μεγάλοι». Ετσι, κάθε φορά που ήθελαν να πιέσουν για να γίνει υπέρ τους αναδιανομή της πίτας των εσόδων του Τσάμπιονς Λιγκ ή να αυξήσουν τους εκπροσώπους του Top 5 των πρωταθλημάτων – Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία – ανέσυραν από το συρτάρι τα «σχέδια».
Το ίδιο συνέβη και το 2015  όταν κατάφεραν να περάσουν τις μεταρρυθμίσεις του Τσάμπιονς Λιγκ οι οποίες τέθηκαν σε εφαρμογή για πρώτη φορά φέτος.
Η καραμέλα της απειλής ωστόσο έλιωσε. Η UEFA δεν μπορεί να υποχωρεί εσαεί γιατί εκπροσωπεί όλο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και όχι δέκα μεγάλους συλλόγους.
Ωστόσο δεν θα ήθελε να έρθει σε μετωπική σύγκρουση μαζί τους, γιατί σε πρώτη φάση αυτή που θα χάσει θα είναι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.
Τα πιθανότερο λοιπόν είναι να δημιουργήσει μία τρίτη δεξαμενή στην οποία θα ρίξει τις εκπροσώπους των χωρών που βρίσκονται χαμηλά στο ειδικό ranking, να αναβαθμίσει το Γιουρόπα Λιγκ και να δημιουργήσει ένα  Τσάμπιονς Λιγκ που θα έχει τα χαρακτηριστικά της λίγκας που ονειρεύονται οι μεγάλοι αλλά δεν θα είναι κλειστή.
Είναι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί ο ποδοσφαιρικός εμφύλιος που θα αλλάξει μια για πάντα το πρόσωπο του αθλήματος παγκοσμίως.

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024