Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας βρίσκεται σήμερα το Παρίσι, με την κινητοποίηση 10.000 αστυνομικών για την ασφάλεια των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και άλλων υψηλών προσκεκλημένων, που βρίσκονται στη γαλλική πρωτεύουσα για την επετειακή εκδήλωση της εκατονταετηρίδας από το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τρεις περιοχές στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας είναι εντελώς αποκλεισμένες από την κυκλοφορία: γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου, γύρω από το προεδρικό μέγαρο και γύρω από τη Βιλέτ, όπου θα πραγματοποιηθεί το «Φόρουμ για την Ειρήνη».

Περί τους 2.000 αστυνομικούς έχουν αναπτυχθεί γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου, στους οποίους πρέπει να προστεθεί η ασφάλεια που συνοδεύει τον Ντόναλντ Τραμπ (700 άτομα), καθώς και τα μέλη της ασφάλειας του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στον εκθεσιακό χώρο της Βιλέτ βρίσκονται ήδη 2.600 αστυνομικοί για την προστασία του χώρου κατά τη διάρκεια του Φόρουμ και της συναυλίας της Φιλαρμονικής που θα δοθεί μετά τη λήξη του.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι οι αστυνομικές δυνάμεις είναι επί ποδός, διότι στην Πλατεία Δημοκρατίας προβλέπεται να πραγματοποιηθεί διαδήλωση κατά του Τραμπ στις 16:00 ώρα Ελλάδας. Υπάρχουν έντονοι φόβοι ότι μπορεί να δώσουν εκεί ραντεβού 200-400 ακτιβιστές (Black Blockers).

Πρόκειται για την πλέον μεγάλη κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων που έχει γνωρίσει το Παρίσι μετά την οργάνωση της παγκόσμιας διάσκεψης για το κλίμα COP21 το 2015, στη μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις περίοδο.

Ο κόσμος που θέλει να ζήσει τις μοναδικές αυτές επετειακές στιγμές και έχει ήδη συγκεντρωθεί στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων έχει τοποθετηθεί σε απόσταση 200-300 μέτρων και θα παρακολουθήσει την τελετή από γιγαντοοθόνες.

Γράψτε το σχόλιο σας