Είναι 3 Δεκεμβρίου του 2016 και δημοσιεύεται ένα ρεπορτάζ από την Ισπανία με τίτλο «Casi 30 millones de euros para un vecino de Palma», δηλαδή σχεδόν 30 εκατ. ευρώ μετρητά για έναν γείτονα στην Πάλμα. Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο αφορά έναν υπερτυχερό λαχείου ο οποίος έλαβε 29,3 εκατ. ευρώ καθώς ήταν ο μοναδικός νικητής της σχετικής κλήρωσης.

Οπως αναφερόταν, το τυχερό δελτίο σφραγίστηκε στην πόλη Πάλμα και σε ένα τοπικό κατάστημα το οποίο και σε παλαιότερη χριστουγεννιάτικη κλήρωση το 2014 είχε δώει λεφτά.

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο, ο συνδυασμός της κλήρωσης των Euromillions που πραγματοποιήθηκε αυτή την Παρασκευή αποτελείται από τους αριθμούς 6, 11, 23, 31 και 32. Τα αστέρια ήταν 2 και 12.

Το άρθρο συνοδευόταν από μια φωτογραφία με πολλά εκατομμύρια ευρώ σε δεσμίδες των 50 ευρώ. Θυμίζουμε: Εν έτει 2016 σε δημοσίευμα ισπανικής ιστοσελίδας.

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα:

 

Casi 30 millones de euros para un vecino de Palma

Χθες η εφημερίδα «Δημοκρατία» δημοσίευσε αποκλειστικό ρεπορτάζ για έφοδο της Αστυνομίας σε σπίτι στο Παλαιό Ψυχικό όπου βρέθηκαν πάνω από 19 εκατ. ευρώ τα οποία φέρεται να ανήκουν σε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα συνοδευόταν και από ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ φωτογραφία με δεσμίδες χαρτονομισμάτων των 50 ευρώ. Η φωτογραφία μάλιστα είχε το λογότυπο της εφημερίδας ώστε να μην μπορεί να κλαπεί από άλλα Μέσα.

Αν συγκρίνει κανείς τη φωτογραφία της εφημερίδας «Δημοκρατία» του Σαββάτου 10 Νοεμβρίου, με τη φωτογραφία του δημοσιεύματος από την Ισπανία για τον υπερτυχερό πριν από δύο χρόνια θα διαπιστώσει ότι είναι ακριβώς ίδιες. Ουδεμία διαφορά υπάρχει σ’ εκείνη από το άρθρο γι’ αυτόν που κέρδισε 30 εκατ. ευρώ και στο άρθρο για την «θησαυρό που βρέθηκε σε σπίτι πολιτικού».

Η Ελληνική Αστυνομία με επίσημη ανακοίνωσή της διέψευσε ότι έγινε οποιαδήποτε έφοδος σε σπίτι. Ανέφερε συγκεκριμένα: «Καμία Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας δεν πραγματοποίησε επιχείρηση σε οικία στο Παλαιό Ψυχικό, όπως επικαλείται σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.»
Την ίδια ώρα ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Σταμάτης Μαλέλης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου και ζήτησε την παρέμβαση της Ενωσης καταγγέλlοντας την εφημερίδα του Γιάννη Φιλιππάκη για fake news και τονίζοντας ότι τέτοιες πρακτικές πλήττουν τη Δημοκρατία και την Ελευθεροτυπία.

Η «δημοκρατία» με τη σειρά της έβγαλε ανακοίνωση όπου απαντάει σε όσους αμφισβητούν το δημοσίευμά της:
«Αναφορικά με τους διάφορους επισπεύδοντες για το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας, τους καλούμε να διαβάσουν προσεκτικά την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για το θέμα. Σε κάθε περίπτωση η «δημοκρατία» επιμένει στις πληροφορίες της. Ας μη βιάζονται ορισμένοι να αθωώσουν διεφθαρμένους πολιτικούς διότι θα βρεθούν προ εκπλήξεων. Συστήνουμε λοιπόν υπομονή και ψυχραιμία στους ανησυχούντες.»

Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μετά το σάλο που προκλήθηκε, να μάθουμε αν υπήρξε έφοδος σε σπίτι, αν βρέθηκαν σε κρύπτη 19 εκατ. ευρώ και βεβαίως αν όλα αυτά τα 50ευρα που βλέπουμε στη φωτογραφία προέρχονται από το σπίτι αυτό.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας