Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπλατ: «Δεν μπορείς να κερδίσεις, όταν χάνεις τόσα ριμπάουντ»

Μπλατ: «Δεν μπορείς να κερδίσεις, όταν χάνεις τόσα ριμπάουντ»

Πού κρίθηκε το ντέρμπι των «αιωνίων» στη Euroleague σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Μπλατ

Στα χαμένα ριμπάουντ απέδωσε την ήττα του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό (93-80) ο τεχνικός των Ερυθρόλευκων Ντέιβιντ Μπλατ.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο αμερικανοϊσραηλινός κόουτς των Ερυθρόλευκων:

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Δύο διαφορετικά ημίχρονα. Στο πρώτο παίξαμε καλύτερα από τον αντίπαλό μας. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν εξαιρετικά καλά και υπερίσχυσαν. Δεν θα κερδίσεις πολλά παιχνίδια όταν χάνεις 20 επιθετικά ριμπάουντ. Είναι καλή ομάδα ο Παναθηναϊκός και όταν εχει αυτήν την ευκαιρία για δεύτερες και τρίτες κατοχές και όταν δεν πιέζεις δεν μπορείς να παίξεις τον τύπο του παιχνιδιού που χρειάζεσαι.

-Για την μάχη των «άσων» και την παραγωγικότητά τους: «Οι περιφερειακοί έπαιξαν πολύ καλά και υπερίσχυσαν των δικών μας και δεν έχω κάποια ερμηνεία σε αυτό το κομμάτι. Και ήταν σημαντικό για την εξέλιξη του παιχνιδιού».

-Για τους νέους παίκτες του: «Αυτά για κάποιους από τους παίκτες μας είναι παιχνίδια που πρέπει να ζήσουν για να μεγαλώσουν μπασκετικά.

Στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού δείξαμε την ποιότητα να σταθούμε παρά τις δύσκολες συνθήκες στο δεύτερο μέρος δεν τα καταφέραμε να παίξουμε τον ίδιο τρόπο και δεν τα καταφέραμε. Σωματικά ήταν ο παράγοντας στο παιχνίδι».

-Για τον Μάντζαρη και τα λίγα λεπτά του: «Οχι δεν είχε κάποιο πρόβλημα και ίσως να έπρεπε να παίξει και λίγο παραπάνω».

-Για την άμυνα του Ολυμπιακού: «Είναι πολλοί οι 93 πόντοι και είμαι ειλικρινής όταν λέω ότι τα 20 επιθετικά ριμπάουντ του αντιπάλου είναι πολύ δύσκολο να τα διαχειριστείς, όταν η άλλη ομάδα έχει ποιότητα. Οι παραπάνω κατοχές και τα λάθη μας έδωσαν πολλές ευκαιρίες στον Παναθηναϊκό».

-Για το επόμενο ματς με τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα: «Πρώτα έχουμε ένα δύο παιχνίδια πριν από αυτό. Εχω να σκεφτώ για το πώς θα προσεγγίσω αυτά τα ματς. Θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι με σημασία για το ελληνικό πρωτάθλημα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι αλλά θα πρέπει να προετοιμάσω κάποια άλλα πράγματα για τους ανθρώπους που βλέπουμε».

-Για το αν μοιάζει η Ευρωλίγκα με το ΝΒΑ στα μεγάλα σκορ: «Όχι γιατί και στο ΝΒΑ βλέπετε ότι στη διάρκεια της σεζόν είναι διαφορετική η αντιμετώπιση. Στα πλέι οφ παίζουν άμυνα. Αυτή δεν είναι η ατμόσφαιρα που θα δεις σε ένα παιχνίδι του ΝΒΑ και σίγουρα δεν θα βλέπατε την ένταση αυτή που βλέπατε στα παιχνίδια της κανονικής σεζόν. Περισσότερα παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα, 48 λεπτά και γενικότερα άλλο περιβάλλον.

-Για το ρυθμό: «Προσπαθούμε να έχουμε πιο γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι και θεωρώ ότι εμείς θέλουμε να παίξουμε σε υψηλότερο ρυθμό και κάπως το έχουμε καταφέρει μέσα στη σεζόν.

Ο Μπάρλεϊ είχε πει ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα χωρίς την μπάλα και είχε δίκιο. Δεν μπορείς να σκοράρεις».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έκλεισε τις δηλώσεις του ευχαριστώντας τους κεπροσώπους των ΜΜΕ για τις ερωτήσεις: «Εχω πάει σε πολλές συνεντεύξεις Τύπου που δεν ρωτάει κανείς τίποτα. Μου αρέσει πολύ που ενδιαφέρεστε και κάνετε τέτοιες ερωτήσεις. Υπάρχουν σε άλλα μερη που δεν γίνονται τόσες ερωτήσεις. Παρόλο που δεν είμαι χαρούμενος σήμερα. Φανταστείτε να ήμουν».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024