Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν σήμερα στην Ιορδανία, στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 4 άτομα. Πριν από δύο εβδομάδες, η Iορδανία είχε θρηνίσει 21 θύματα λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής.

Οι αρχές φρόντισαν να απομακρύνουν εσπευσμένα 3.700 τουρίστες που είχαν επισκεφθει την αρχαία πόλη της Πέτρας και στη συνέχεια τους μετέφεραν σε ασφαλείς περιοχές μακριά από τους ορμητικούς χειμάρρους που κατέκλυσαν την πόλη.

Η πόλη Άκαμπα στην Ερυθρά Θάλασσα, κηρύχθηκε από τις αρχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όταν ισχυρές βροχοπτώσεις άρχισαν να πλήτουν την περιοχή.

Πέντε άνθρωποι που επέβαιναν σε όχημα, το οποίο παρασύρθηκε από όγκους νερού στη Μαντάμπα, αγνοούνται και ειδικοί δύτες της αρχής πολιτικής προστασίας διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Ενας μεγάλος αυτοκινητόδρομος που συνδέει το Αμάν με το νότιο τμήμα της χώρας έκλεισε εξαιτίας της κακοκαιρίας.

https://www.youtube.com/watch?v=tt9hkMwaYMY

https://www.youtube.com/watch?v=riq-NzU2N9w

Σημειώνεται ότι είναι το δεύτερο πλήγμα που δέχεται η χώρα, μετά την αιφνίαδια πλημμύρα που έγινε πριν δυο εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής κοντά στη Νεκρά Θάλασσα 21 ένθρωποι σκοτώθηκαν, στην πλειονότητά τους παιδιά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο