Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πανικόβλητος Καμμένος κάνει γκάφες και στην εξωτερική πολιτική

Πανικόβλητος Καμμένος κάνει γκάφες και στην εξωτερική πολιτική

Εδωσε το δικαίωμα στην Αγκυρα να υπενθυμίσει την αμφισβήτηση των 10 ν.μ. του εθνικού εναέριου χώρου

Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται ο Πάνος Καμμένος καθώς οι ΑΝΕΛ καταρρέουν, παρά τα «δωράκια» που του κάνει ο πρωθυπουργός με τα αναδρομικά στους ένστολους. Μέχρι και στη Βουλή τον άφησε να μιλήσει για τη ρύθμιση που ψηφίστηκε χθες, προκειμένου να μπει κι αυτός στο κάδρο της «επιτυχίας» της επιστροφής των 820 εκατ. ευρώ.

Όμως, θέλοντας να αναδείξει και τον εθνικοπατριωτικό του ρόλο και να κερδίσει και το χειροκρότημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ο υπουργός Αμυνας έκανε μια γκάφα από αυτές που είναι ανεπίτρεπτες διότι αγγίζουν εθνικά θέματα.

Συγκεκριμένα, θέλοντας να κομπάσει για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης και πώς έχει κάνει τους Τούρκους να προσκυνούν, ο υπουργός Αμυνας ανέφερε ότι τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη υπέβαλαν σχέδια πτήσης για την είσοδό τους στο FIR της Αθήνας την ημέρα της γιορτής της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

«Σήμερα (σ.σ. χθες), ημέρα της γιορτής των Ταξιαρχών και της Πολεμικής Αεροπορίας είχαμε μια σημαντική εξέλιξη. Ξέρετε ότι υπάρχει ένα πρωτόκολλο σε σχέση με τις γιορτές για την αποφυγή εντάσεων και παραβιάσεων. Για πρώτη φορά είχαμε αίτηση αδείας των τουρκικών αεροσκαφών να εισέλθουν στο FIR Αθηνών», είπε ο Πάνος Καμμένος για να εισπράξει το χειροκρότημα των βουλευτών και ο ίδιος να κυριευτεί από… εθνική περηφάνια.

Και απαντήσεις

Βεβαίως αυτές οι κουβέντες όταν λέγονται και μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο δεν μένουν εκεί και δεν μένουν αναπάντητες. Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες για να απαντήσει η Τουρκία και μάλιστα με προκλητικό τρόπο καθώς ο υπουργός Αμυνας τους έδωσε το δικαίωμα να θυμίζουν παλαιές, ακραίες και εκτός διεθνούς πλαισίου διεκδικήσεις.

Ο Χ. Ακσόι, εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών είπε συγκεκριμένα: «Όπως είναι γνωστό, τόσο για τις πολιτικές όσο και για τις στρατιωτικές πτήσεις, μια χώρα πρέπει να ζητήσει άδεια για να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο μιας άλλης χώρας. Η χώρα μας φυσικά αναγνωρίζει τα έξι μίλια εναέριου χώρου της Ελλάδας και ζητά άδειες πτήσης σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και τις συμβάσεις για πτήσεις προς και από την Ελλάδα. Αυτή δεν είναι μια νέα πρακτική».

Η Τουρκία με λίγα λόγια μας θυμίζει ότι αναγνωρίζει ως ελληνικό δικαίωμα μόνο τα έξι μίλια του εναέριου χώρου. Δεν αναγνωρίζει όμως τα 10 ναυτικά μίλια που είναι το όριο για τον ελληνικό εναέριο χώρο. Όταν οι Τούρκοι «εισβάλλουν» στο χώρο αυτό λένε ότι βρίσκονται σε διεθνή εναέριο χώρο και τα ελληνικά αεροσκάφη τους αναχαιτίζουν.

Η Αγκυρα βρήκε την ευκαιρία να υπενθυμίσει τις διεκδικήσεις της στον αέρα χάρη στον… πατριωτικό οίστρο του Πάνου Καμμένου που πανηγυρίζει γιατί κατατέθηκε σχέδιο πτήσης από την πλευρά της Τουρκίας. Ακόμη και φιλικά στον υπουργό Αμυνας sites έλεγαν ότι ο Καμμένος τους έχει κάνει… γατάκια, λες και η εξωτερική πολιτική είναι παιχνιδάκι στα χέρια ανεύθυνων.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024