Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Προεκλογικό μότο Δούρου : Με στοχοποίησαν για το Μάτι

Προεκλογικό μότο Δούρου : Με στοχοποίησαν για το Μάτι

Η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου ξεκίνησε προεκλογική εκστρατεία, παρά το βάρος των δύο τραγωδιών σε Μάτι και Μάνδρα. Εμφανίζεται, δε, ως θύμα, επικαλούμενη «πολιτική στοχοποίηση» της...

Η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου ξεκίνησε προεκλογική εκστρατεία, παρά το βάρος των δύο τραγωδιών σε Μάτι και Μάνδρα. Αντί να δίνει απαντήσεις, δε, προτιμά να εμφανίζεται ως θύμα, επικαλούμενη «πολιτική στοχοποίηση» της…

Σε τηλεοπτική συνέντευξή της στον Alpha, η Ρένα Δούρου δήλωσε: «Αισθάνθηκα ότι δεν έλειψα ποτέ από την κεντρική πολιτική σκηνή. Μου το θύμιζαν και οι άλλοι με το «για όλα φταίει η Δούρου». Με την πολιτική μου στοχοποίηση σε κάθε περίπτωση».

Από ύποπτη – θύμα για το Μάτι

Για τον ρόλο της Περιφέρειας Αττικής στην τραγωδία στο Μάτι, σημείωσε ότι «στα κανάλια βρέθηκαν κάποιοι κακεντρεχείς που παρίσταναν τους τηλε-εισαγγελείς και με στοχοποίησαν».

Η άφαντη περιφερειάρχης δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι «δεν άρχισα να εμφανίζομαι στα κανάλια γιατί έρχονται εκλογές αλλά γιατί έπρεπε να δώσω, ως οφείλω, απαντήσεις»…

Παρά ταύτα, περισσότερο από 3 μήνες μετά την τραγωδία με τα 99 θύματα στο Μάτι, η Ρένα Δούρου δεν έχει καμία ουσιαστική απάντηση να δώσει για τα λάθη και τις παραλείψεις, ούτε καν μια ειλικρινή συγγνώμη. Ακόμη χειρότερα, επιχειρεί να αυτοθυματοποιηθεί μιλώντας για «πολιτική στοχοποίησή» της, κάτι που αποτελεί ξεκάθαρη ύβρι απέναντι στα πραγματικά θύματα της ασύλληπτης τραγωδίας στο Μάτι, αλλά και στους νεκρούς της Μάνδρας.

Ενδεικτικό είναι ότι μεταξύ άλλων ανέφερε: «Δεν λάβαμε ποτέ εισήγηση για να απομακρύνουμε τους πολίτες στο Μάτι. Διάφοροι συνάδελφοί σας είπαν ότι δόθηκε. Στην Εύβοια και στην Κέρκυρα δόθηκε, στο Μάτι ποτέ. […] Υπάρχουν ευθύνες που διαμοιράζονται μέσα στον χρόνο, υπάρχουν ευθύνες για αδράνεια και ολιγωρία και δεν αρκεί μία συγνώμη για να δώσουμε ραντεβού με την επόμενη φυσική καταστροφή. […] Πήγα στον τόπο της τραγωδίας ελάχιστες ώρες μετά την τραγωδία. Υπήρχαν κάμερες που το κατέγραψαν αλλά δεν το έδειξαν ποτέ, ίσως γιατί έπεσαν πάνω στον κ. Μητσοτάκη».

Ωστόσο, όσο κι αν η Ρένα Δούρου κατά τις εμφανίσεις της σε τηλεοπτικά κανάλια και προεκλογικές συγκεντρώσεις επιχειρεί να μεταμφιεστεί σε θύμα και να αρνηθεί ότι φέρει ευθύνες για τα όσα συνέβησαν, η πραγματικότητα είναι σκληρή και η πραγματικότητα είναι ότι η Δικαιοσύνη την θεωρεί ύποπτη για την τέλεση αξιόποινων πράξεων σχετικά με παραλείψεις της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Συγκεκριμένα, λίγα 24ωρα πριν η Ρένα Δούρου ζήτησε και έλαβε από τις εισαγγελικές αρχές νέα προθεσμία για τις 22 Νοεμβρίου προκειμένου να ετοιμάσει την υπεράσπισή της και να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση. Η πραγματικότητα είναι ότι η Ρένα Δούρου είναι μεταξύ των 20 που έχουν κληθεί σε εξηγήσεις ως ύποπτοι, μεταξύ των οποίων είναι ο τότε επικεφαλής αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών όπως η Πυροσβεστική, ΕΛΑΣ, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Λιμενικό και άλλες.

«Οι προηγούμενοι δεν είχαν κάνει αντιπλημμυρικά έργα»

Σε ό,τι αφορά τις καταστροφικές πλημμύρες στην Μάνδρα και την έλλειψη αντιπλημμυρικού σχεδιασμού, η περιφερειάρχης υποστήριξε ότι η σημερινή διοίκηση της Αττικής «κάλυψε κενά δεκαετιών».

Όπως είπε: «Ανεξαρτήτως του τι ψήφισε κανείς, το γεγονός είναι ότι τον Σεπτέμβριο 2014, όταν αναλάβαμε ως νέα διοίκηση την Περιφέρεια, οι αντιπλημμυρικές μελέτες που βρήκαμε ήσαν ελάχιστες και στις 22/10/14 βάλαμε μπροστά όλες τις μελέτες που εκκρεμούσαν για την περιοχή που την έπλητταν πλημμυρικά φαινόμενα από το 1995 και οι προηγούμενοι δεν είχαν κάνει τίποτε». Όπως προσέθεσε, σήμερα στην Αττική βρίσκονται σε εξέλιξη 162 αντιπλημμυρικά έργα, κόστους μισού δισεκατομμυρίου ευρώ, «πολλά από αυτά, σε περιοχές όπως ο Πειραιάς, έχουν ολοκληρωθεί».

Στην ερώτηση για τη διεκδίκηση νέας θητείας της στην Περιφέρεια Αττικής, η Ρένα Δούρου είπε ότι ο στόχος της είναι «να μη διακοπούν σειρά έργων, όπως τα Κέντρα Κοινότητας σε δεκάδες δήμους, οι νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί, το περιβαλλοντικό πάρκο στον Φαληρικό Όρμο, το επίδομα «Ρεύμα για όλους»» και πρόσθεσε ότι «είναι μεγάλη υπόθεση να μπορείς να βοηθάς αδιαμεσολάβητα τους συμπολίτες σου»…

Sports in

Η πτώση της Ποδοσφαιρικής Ρώμης

Η Γιουνάιτεντ είναι ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός σε αποσύνθεση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024