Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καταγγελίες Σγουρού για «φωτογραφικό» διαγωνισμό από την Περιφέρεια Αττικής

Καταγγελίες Σγουρού για «φωτογραφικό» διαγωνισμό από την Περιφέρεια Αττικής

Στους όρους του διαγωνισμού σύμφωνα με τον Γιάννη Σγουρό, προβλέπεται ότι ο ανάδοχος πρέπει να είναι σε ακτίνα 40 χιλιομέτρων από την Πλατεία Συντάγματος, γεγονός που αποκλείει άλλες εταιρίες που πιθανότατα θα προσέφεραν καλύτερη τιμή

Να επέμβει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων προκειμένου να ελέγξει τους όρους διαγωνισμού της Περιφέρειας Αττικής για οδοποιία ύψους €15 εκατ, τον οποίο χαρακτηρίζει «φωτογραφικό», ζητά ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο Θέμα Fm , αναφέρει απευθυνόμενους στους υπεύθυνους:«Να σοβαρευτούν, ο νόμος είναι νόμος είτε κάθεσαι τελευταία ημέρα στην θέση του περιφερειάρχη είτε όχι», ανέφερε ο κ. Σγουρός.

Στους όρους του διαγωνισμού σύμφωνα με τον Γιάννη Σγουρό, προβλέπεται ότι ο ανάδοχος πρέπει να είναι σε ακτίνα 40 χιλιομέτρων από την Πλατεία Συντάγματος, γεγονός που αποκλείει άλλες εταιρίες που πιθανότατα θα προσέφεραν καλύτερη τιμή.

Σύμφωνα με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής, πρόκειται συγκεκριμένα για το μεγαλύτερο έργο συντήρησης οδοποιίας που έχει δημοπρατήσει στην πενταετή θητεία της η απερχόμενη διοίκηση της Ρένας Δούρου με τον τίτλο «Βελτίωση και περιοδική συντήρηση υποδομών στο πρωτεύον αστικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής» με συνολικό προϋπολογισμό 15.000.000€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Όπως προκύπτει από τη διακήρυξη του έργου οι επί ποινή αποκλεισμού λόγοι δεν περιορίζονται στους συνήθεις τιθέμενους σε παρόμοιους διαγωνισμούς (π.χ. ποινικό μητρώο, οικονομική επάρκεια, τεχνική καταλληλότητα, ISO) αλλά προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα αφού στην παρ. 24.2 ορίζεται επί ποινή αποκλεισμού: «…το συγκρότημα παραγωγής ασφαλτοσκυροδέματος δεν πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 40 χιλ. σε ευθεία γραμμή από την Αθήνα (πλ. Συντάγματος)».

Πρόκειται για πρωτοφανή και καινοφανή όρο, που δεν έχει τεθεί ποτέ ξανά σε κανέναν διαγωνισμό από τους δεκάδες που εκτελούνται για τη συντήρηση της οδοποιίας στην Αττική, που σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους επί ποινή αποκλεισμού όρους περιορίζει τον ανταγωνισμό, κατά ευθεία καταστρατήγηση της εθνικής νομοθεσίας και των κοινοτικών Οδηγιών.

Sports in

Stella McCartney: H στήριξη από τον αδερφό της James και η ομοιότητά του με τον πατέρα τους

Oι οικογενειακές λήψεις από την οικογένεια McCartney στο show της Stella McCartney.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024