Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι τρεις πιο επικίνδυνοι λόγοι για έμφραγμα στις γυναίκες

Οι τρεις πιο επικίνδυνοι λόγοι για έμφραγμα στις γυναίκες

Διαπιστώθηκε ότι το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος κατά 55% περισσότερο στις γυναίκες από ό,τι στους άνδρες

Η υπέρταση, ο διαβήτης και το κάπνισμα είναι παράγοντες μεγαλύτερου κινδύνου για έμφραγμα στις γυναίκες από ό,τι στους άνδρες, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη. Οι άνδρες κινδυνεύουν γενικά περισσότερο από έμφραγμα σε σχέση με τις γυναίκες, όμως οι τρεις παραπάνω παράγοντες κινδύνου έχουν μεγαλύτερη επίπτωση στις γυναίκες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επιδημιολόγο δρα Ελίζαμπεθ Μίλετ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal» (BMJ), ανέλυσαν στοιχεία για 472.000 ανθρώπους ηλικίας 40 έως 69 ετών χωρίς καρδιαγγειακό ιστορικό (το 56% ήσαν γυναίκες). Σε διάστημα επτά ετών, υπήρχαν σχεδόν οκτώ περιστατικά εμφραγμάτων ανά 10.000 ανθρωποέτη στις γυναίκες έναντι 24 περιστατικών/10.000 ανθρωποέτη μεταξύ των ανδρών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ διαπιστώθηκε ότι το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος κατά 55% περισσότερο στις γυναίκες από ό,τι στους άνδρες. Ενώ οι άνδρες καπνιστές έχουν περίπου διπλάσιο κίνδυνο εμφράγματος σε σχέση με τους μη καπνιστές, οι γυναίκες καπνίστριες έχουν υπερτριπλάσιο κίνδυνο εμφράγματος σε σχέση με τις μη καπνίστριες.

Επίσης η υπέρταση αυξάνει κατά 83% περισσότερο και ο διαβήτης τύπου 2 κατά 47% περισσότερο τον κίνδυνο εμφράγματος στις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες.

«Συνολικά περισσότεροι άνδρες παθαίνουν έμφραγμα από ό,τι γυναίκες, όμως ορισμένοι παράγοντες αυξάνουν τον κίνδυνο πιο πολύ στις γυναίκες από ό,τι τον αυξάνουν στους άνδρες, συνεπώς οι γυναίκες με αυτούς τους παράγοντες κινδύνου βρίσκονται σε συγκριτικά μειονεκτική θέση» δήλωσε η Μίλετ.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024