Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
To νέο Mazda3 δίνει ραντεβού στο Los Angeles

To νέο Mazda3 δίνει ραντεβού στο Los Angeles

H νέα γενιά του μικρομεσαίου μοντέλου της Mazda θα συστηθεί από αμερικανικό έδαφος φιλοξενώντας στα σπλάχνα του τη νέα σειρά κινητήρων της ιαπωνικής φίρμας SkyActiv-X οι οποίοι υπόσχονται αύξηση των επιδόσεων και παράλληλα τον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου.

H ιαπωνική φίρμα επιβεβαίωσε την παρουσία της νέας γενιάς του μικρομεσαίου της μοντέλου στην προσεχή έκθεση του Los Angeles η οποία ανοίγει τις πύλες της στις 28 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 9 Δεκεμβρίου.

Εκτός από το σκοτεινό teaser που δημοσιοποιεί η Mazda, όπως είναι ήδη γνωστό το νέο Mazda3 θα υπακούσει σχεδιαστικά στην μετεξέλιξη του κώδικά της φίρμας που ονομάζεται Kodo Design, αντλώντας επιρροές από το πολλά υποσχόμενο Kai Concept που η ιαπωνική φίρμα είχε παρουσιάσει πέρυσι το φθινόπωρο στην έκθεση του Τόκυο.

Ανεξαρτήτως εξωτερικής εμφάνισης, τα σημαντικότερα νέα για τη νέα γενιά του Mazda3 προέρχονται κάτω από το καπό του όπου θα φιλοξενηθούν οι νέας τεχνολογίας κινητήρες SkyActiv οι οποίοι προσθέτουν στην ονομασία τους το γράμμα “X” και, σύμφωνα με τις συστάσεις δεν θα έχουν καμία σχέση με τους SkyActiv-G επωφελούμενοι από ένα σοφιστικέ σύστημα ανάφλεξης μέσω συμπίεσης, και χαρακτηριστικά που θα μειώσουν τις απαιτήσεις κατανάλωσης καυσίμου κατά 20%-30%, αυξάνοντας παράλληλα τη διαθέσιμη ροπή κατά 20%.

Αν και επί του παρόντος η Mazda, δεν δημοσιοποιεί τις προδιαγραφές των κινητήρων, αξίζει να σημειωθεί ότι τα δοκιμαστικά πρωτότυπα που ανέλαβαν να δώσουν μια γεύση από την νέα γενιά μηχανικών συνόλων εφοδιάζονταν με τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο σύνολο με ψυχόμενο υπερσυμπιεστή καυσαερίων και ηλεκτρικά ελεγχόμενο σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων σε συνδυασμό με κιβώτιο έξι σχέσεων μηχανικό ή αυτόματο.

Παράλληλα, άξια μνείας είναι η δήλωση του Dave Coleman, στελέχους της Mazda και υπεύθυνου για την εξέλιξη, ο οποίος παραδέχτηκε ότι ο περιορισμός των κραδασμών των θορύβων υπήρξε μια πραγματική πρόκληση, ακριβώς λόγω του «εκρηκτικού χαρακτήρα» των νέων συνόλων και το νέο σύστημα ανάφλεξης, συμπληρώνοντας ότι επί της ουσίας οι νέοι SkyActiv-X δεν θα έχουν τίποτα κοινό με τους μέχρι σήμερα γνωστούς δίλιτρους ScyActiv-G.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το Mazda3 το οποίο αναμένεται να εμφανιστεί σε πεντάθυρη hatchback αλλά και σε τετράθυρη έκδοση, θα κάνει πρεμιέρα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού με κινητήρες βενζίνης 2,0 και 2,5 λίτρων. Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή εκδοχή του, την γκάμα αναμένεται να πλαισιώσουν μικρότερου κυβισμού κινητήρες σε συνδυασμό με κάποιου είδους ηλεκτρική επικούρηση προκειμένου το Mazda3 να πληροί τις αυστηρότερες προδιαγραφές που επιβάλλει το πρωτόκολλο WLTP.

Sports in

Ο άνδρας που έσωσε 300 έργα του Βαν Γκογκ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ένας αιμοβόρος συνεργάτης των ναζί

Το 1942, ο Sam van Deventer φιλοξένησε ένα οικογενειακό πάρτι για τα 50ά γενέθλια του αιμοδιψούς Arthur Seyss-Inquart, του επιτρόπου του Ράιχ για τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στις Κάτω Χώρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024