Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλλαγές στην κυβέρνηση προανήγγειλε ο Τραμπ - Παραίτηθηκε ο Τζεφ Σέσιονς

Αλλαγές στην κυβέρνηση προανήγγειλε ο Τραμπ – Παραίτηθηκε ο Τζεφ Σέσιονς

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προανήγγειλε απόψε ότι θα υπάρξουν αλλαγές στις κορυφαίες θέσεις της κυβέρνησής του, όμως «τίποτα το μνημειώδες», όπως είπε χαρακτηριστικά

Αλλαγές προανήγγειλε απόψε πως θα υπάρξουν στις κορυφαίες θέσεις της κυβέρνησής του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όμως «τίποτα το μνημειώδες», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο ο αμερικανός πρόεδρος φαίνεται να μην περίμενε την παραίτηση του Γενικού Εισαγγελέα των ΗΠΑ, Τζεφ Σέσιονς, από την κυβέρνηση.  «Απόρροια του αιτήματος του Τραμπ» χαρακτήρισε την παραίτηση του ο Σέσιονς.

Ο Τζεφ Σέσιονς φαίνεται να αποτελεί παρελθόν για την αμερικανική κυβέρνηση ενώ εντός των επόμενων ωρών θα φτάσει η πρόταση του Λευκού Οίκου για τον αντικαταστάτη του. Προσωρινά χρέη Γενικού Εισαγγελέα των ΗΠΑ θα εκτελεί ο Μάθιου Γουιτέικερ. «Θα υπηρετήσει τη χώρα καλά» έσπευσε να διαβεβαιώσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Την παραίτηση του Τζεφ Σέσιονς από τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα των ΗΠΑ γνωστοποίησε ο πρόεδρος Τραμπ, σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Σέσιονς για τις υπηρεσίες του και να του ευχηθώ τα καλύτερα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο «ένοικος» του Λευκού Οίκου.

Από την πλευρά του, ο Σέσιονς γνωστοποίησε ότι η παραίτησή του συνιστά απόρροια του αιτήματος του Αμερικανού προέδρου. «Όπως ζητήσατε, υποβάλλω την παραίτησή μου» ανέγραψε ο Σέσιονς, σε επιστολή του προς τον Τραμπ.

«Είχα την τιμή να υπηρετήσω ως Γενικός Εισαγγελέας και να εργαστώ για την υλοποίηση της νομοθετικής ατζέντας, στη βάση του κράτους δικαίου που αποτέλεσε κεντρικό τμήμα της εκστρατείας σας για την προεδρία» έσπευσε να προσθέσει.

Ξανά υποψήφιος ο Μάικ Πενς

Ανακοίνωσε επίσης, ότι ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς θα είναι και πάλι υποψήφιος για τη θέση αυτή στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Χαρακτηριστικά αναφέρει : «Μάικ, θα είσαι ο συνυποψήφιός μου για την αντιπροεδρία;» τον ρώτησε ενώπιον των δημοσιογράφων. «Η απάντηση είναι ναι», συνέχισε. «Αυτό ήταν απρόσμενο αλλά αισθάνομαι πολύ ωραία», κατέληξε.

Σχετικά με την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για την φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016, ο Αμερικανός πρόεδρος, δήλωσε ότι η δεν κάνει καλό στη χώρα και τόνισε ότι ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να την τερματίσει.

«Πρέπει να τελειώσει, επειδή είναι πολύ κακή για τη χώρα μας», είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Λευκό Οίκο για το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών, ο Αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε να δώσει απάντηση για το μέλλον του υπουργού Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς και του υφυπουργού Ροντ Ρόζεσταϊν.

Την ίδια στιγμή όμως, εξήρε την δουλειά του υπουργού Εσωτερικών Ράιαν Ζίνκι.

Αισιόδοξος ο Τράμπ για συνεργασία με τους Δημοκρατικούς

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών εξέφρασε την ελπίδα για συνεργασία με τους Δημοκρατικούς σε σειρά τομέων, όπως την υγεία και τις υποδοχές, όπου η επίτευξη συμβιβασμών είναι εφικτή.
«Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε τον επόμενο χρόνο για να συνεχίσουμε να φέρουμε αποτελέσματα στον Αμερικανικό λαό», είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα ειρωνεύτηκε τους Ρεπουμπλικάνους που απέφυγαν να διεξάγουν προεκλογική εκστρατεία μαζί του και οι οποίοι δεν εκλέχθηκαν, αναφερόμενος κατ’ όνομα στους υποψηφίους.

Ωστόσο, διαμήνυσε σήμερα ότι θα συνεχίσει να πιέζει για την ανέγερση ενός τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, τονίζοντας ότι «χρειαζόμαστε το τείχος» και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι δεν αποκλείει μια «παράλυση» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με αφορμή τη χρηματοδότηση αυτού του τείχους. Και καταλήγοντας προειδοποίησε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα επιρρίψει την ευθύνη στους Δημοκρατικούς.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024