Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι προνομιακές σχέσεις Τσίπρα – Ιερωνύμου

Οι προνομιακές σχέσεις Τσίπρα – Ιερωνύμου

Ποτέ άλλοτε από τη μεταπολίτευση και μετά Πρωθυπουργός δεν είχε τόση προνομιακή σχέση με τον Αρχιεπίσκοπο όσο ο Αλέξης Τσίπρας .Δεν ξανάγινε (πώς να το κάνουμε) Πρωθυπουργός να επισκέπτεται νύχτα (και μυστικά) τον Αρχιεπίσκοπο στην Αρχιεπισκοπή, ούτε βέβαια να γίνονται τόσο πολλά (μυστικά και μη) γεύματα και συναντήσεις ανάμεσα στους δύο. Και μάλιστα για έναν Πρωθυπουργό που […]

Ποτέ άλλοτε από τη μεταπολίτευση και μετά Πρωθυπουργός δεν είχε τόση προνομιακή σχέση με τον Αρχιεπίσκοπο όσο ο Αλέξης Τσίπρας .Δεν ξανάγινε (πώς να το κάνουμε) Πρωθυπουργός να επισκέπτεται νύχτα (και μυστικά) τον Αρχιεπίσκοπο στην Αρχιεπισκοπή, ούτε βέβαια να γίνονται τόσο πολλά (μυστικά και μη) γεύματα και συναντήσεις ανάμεσα στους δύο. Και μάλιστα για έναν Πρωθυπουργό που δηλώνει… άθεος (ως συνεπής αριστερός, όπως λέει ότι είναι) και που τώρα επιχειρεί, με τις προτάσεις που υπέβαλε για την αναθεώρηση του Συντάγματος, να διαχωρίσει το Κράτος από την Εκκλησία.
Όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης», κάτι η «θρησκευτική ουδετερότητα» που προβλέπουν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι η καταγραφή της εκκλησιαστικής περιουσίας, έγιναν αφορμή για να υπάρξει ακόμη μία συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Πρωθυπουργό, αυτή τη φορά ανακοινώσιμη και στο Μαξίμου, με παρουσία τηλεοπτικού συνεργείου και να συνοδεύουν τον Αρχιεπίσκοπο μέλη της Ιεράς Συνόδου.
 Μαθαίνω ότι από πλευράς της Εκκλησίας ο Αρχιεπίσκοπος ήθελε εξηγήσεις από τον Πρωθυπουργό για αυτή τη «θρησκευτική ουδετερότητα», κάτι που ο κ. Τσίπρας το έπραξε αμέσως, και όπως έμαθα δεν δυσαρέστησε τον Αρχιεπίσκοπο. Αλλωστε ο Πρωθυπουργός κάνει τελευταίως ορισμένα… χατίρια στον Αρχιεπίσκοπο, όπως ο διορισμός του νέου διοικητή του Αγίου Ορους, χωρίς βεβαίως να ερωτηθεί (όπως συνέβαινε πάντοτε) το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ετσι για τους γνωρίζοντες δεν ήταν καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι οι ιεράρχες μείωσαν την ένταση των διαμαρτυριών τους για τη συμφωνία των Πρεσπών.
 Οι σχέσεις Μαξίμου – Αρχιεπισκοπής είναι άριστες, παρά την «ουδετερότητα» που προβλέπεται στο υπό αναθεώρηση Σύνταγμα για το θρήσκευμα. Τόσο που ο κ. Τσίπρας παρέλαβε το υπόμνημα της Εκκλησίας με τις θέσεις της για το Σύνταγμα. Τόσο που, όπως έμαθα, υπήρξε πλήρης συμφωνία ανάμεσα σε Μαξίμου και Εκκλησία για τα περιουσιακά της Εκκλησίας και το μισθολογικό. Αφήστε που ο Αρχιεπίσκοπος για να διευκολύνει την κατάσταση της μεταμνημονιακής εποχής δέχεται περίπου 10.000 ιερείς να μισθοδοτούνται από την Εκκλησία και όχι από την Πολιτεία.

Sports in

Επίθεση κατά του σκύλου μας από άλλον σκύλο – Με ποιον τρόπο μπορούμε να αποφύγουμε τον τσακωμό

Σήμερα μαθαίνουμε πώς μπορούμε να προφυλάξουμε τον σκύλο μας από την επίθεση άλλου σκύλου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024