Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεοδωράκης: Η συνάντηση Τσίπρα - Ιερώνυμου κατέληξε σε ένα μπάλωμα για τα οικονομικά

Θεοδωράκης: Η συνάντηση Τσίπρα – Ιερώνυμου κατέληξε σε ένα μπάλωμα για τα οικονομικά

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει μια δημόσια δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχουν 10.000 κενές θέσεις στο δημόσιο, ότι αυτές οι θέσεις δεν θα συμπληρωθούν με νέους Συριζαίους, με νέες προσλήψεις

«Δεν επήλθε διαχωρισμός κράτους – εκκλησίας. Συμφωνήσανε για τα λεφτά, αλλά δεν είναι αυτό το ζήτημα που απασχολεί την κοινωνία. Στο Ποτάμι μιλάμε για διακριτούς ρόλους, για μη παρέμβαση της εκκλησίας στα βιβλία των θρησκευτικών. Για αυτά δεν υπήρξε καμιά συζήτηση χθες» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. «Η χθεσινή συνάντηση Τσίπρα-Ιερώνυμου κατέληξε μόνο σε ένα μπάλωμα για τα οικονομικά και δεν άγγιξε τα μεγάλα θέματα που αφορούν στις σχέσεις κράτους-εκκλησίας» πρόσθεσε.

Υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει μια δημόσια δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχουν 10.000 κενές θέσεις στο δημόσιο, ότι αυτές οι θέσεις δεν θα συμπληρωθούν με νέους Συριζαίους, με νέες προσλήψεις.

Ρωτώντας πόση είναι η αμφισβητούμενη περιουσία για την οποία έγινε λόγoς χθες στη συνάντηση Τσίπρα – Ιερώνυμου σημείωσε ότι «δεν έχουμε τη δυνατότητα να το πούμε και αυτό είναι μια ντροπή της ελληνικής πολιτείας».

Αναφερόμενος στη Συνταγματική αναθεώρηση ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε: «πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας θα κληθεί να κάνει μια έκπτωση στην ιδεοληπτική του ατζέντα. Όταν το 80% της κοινωνίας συμφωνεί ότι πρέπει να αλλάξει το άρθρο 16, δεν μπορεί οι καρεκλοκένταυροι της Κουμουνδούρου να επιμένουν να το αρνούνται». Πρόσθεσε ότι «η ασυλία που δίνει το Σύνταγμα και οι νόμοι στους υπουργούς, δένει τα χέρια της δικαιοσύνης. Γι’ αυτό δεν θα μάθουμε ποτέ τι έγινε στο Ερρίκος Ντυνάν. Όπως δεν μάθαμε ποτέ τι έγινε και με άλλα μεγάλα σκάνδαλα».

Σε ερώτηση για τη υπόθεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα υπογράμμισε ότι η αλβανική αστυνομία ελέγχεται για ότι έκανε και συμπλήρωσε ότι «τα προβλήματα δεν λύνονται με όπλα και καλάσνικοφ, αλλά με συζήτηση, κοινές αποφάσεις στον ευρωπαϊκό δρόμο».

Για την ανομία επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει μια πολιτική ασφάλειας και υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει δόγμα. Δεν μπορεί να αφήνονται απροστάτευτες οι γειτονιές. Οι άνθρωποι πρέπει να νοιώσουν ασφάλεια. Οι φτωχές περιοχές της Αθήνας έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη προστασίας».

Τέλος, για τις μετεκλογικές συνεργασίες υποστήριξε ότι η χώρα δεν πρέπει να μείνει ακυβέρνητη την επόμενη των εκλογών. «Εμείς θα έχουμε τις προτάσεις για να συζητήσουμε για τη δημιουργία ενός δημοκρατικού, ευρωπαϊκού φιλελεύθερου προγράμματος» είπε.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024