Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ποτάμι : Ντροπή να είναι τα Πανεπιστήμια αφιλόξενα σε φοιτητές και καθηγητές

Ποτάμι : Ντροπή να είναι τα Πανεπιστήμια αφιλόξενα σε φοιτητές και καθηγητές

Εξηγήσεις για τη ντροπιαστική, για τη χώρα και επικίνδυνη, για τους φοιτητές και καθηγητές, ανομία που επικρατεί σε πολλά Πανεπιστήμια, θα ζητήσει από την κυβέρνηση το Ποτάμι με αφορμή και τη συζήτηση στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Εξηγήσεις για τη ντροπιαστική, για τη χώρα και επικίνδυνη, για τους φοιτητές και καθηγητές, ανομία που επικρατεί σε πολλά Πανεπιστήμια, θα ζητήσει από την κυβέρνηση το Ποτάμι με αφορμή και τη συζήτηση στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Αυτή τη δέσμευση ανέλαβαν ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Μαυρωτάς κατά τη συνάντηση τους με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ). Η συζήτηση, που έγινε στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή, επιβεβαίωσε την ταύτιση απόψεων με τους εκπροσώπους των καθηγητών για τα όλο και αυξανόμενα προβλήματα που δημιουργεί η εντεινόμενη παραβατικότητα στα πανεπιστήμια.

«Ατολμία και αδιαφορία υπήρχε και στο παρελθόν, αλλά οι σημερινοί κυβερνώντες έχουν αφήσει τα Πανεπιστήμια στο έλεος συμμοριών» επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης προσθέτοντας ότι «προφανώς η κυβέρνηση θεωρεί τα προαύλια, τους διαδρόμους, τις αίθουσες διδασκαλίας, τα γραφεία και τις υποδομές των Πανεπιστημίων, χώρους αντίστασης και πεδία μαχών και όχι κέντρα μάθησης και έρευνας».

«Απαιτούμε από την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να εκτελέσει το καθήκον της» επισήμαναν ο Πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ, Στάθης Ευσταθόπουλος, καθηγητής ΕΚΠΑ και ο γραμματέας Χαράλαμπος Φείδας, καθηγητής ΑΠΘ, οι οποίοι απηύθυναν κάλεσμα σε όλα τα κόμματα να επιδιώξουν και να επιτύχουν εθνική συνεννόηση για την αλλαγή του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου για το πανεπιστημιακό άσυλο.

«Είναι χρέος της πολιτείας να εφαρμόσει τους νόμους» απάντησε ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού και γραμματέας της Κ.Ο Γιώργος Μαυρωτάς χαρακτηρίζοντας ανεύθυνη την τοποθέτηση του κ.Γαβρόγλου ότι οι φοιτητές είναι εκείνοι που πρέπει να αντιδράσουν στα εγκληματικά στοιχεία που εισβάλουν κάθε τόσο στους χώρους τους. Και συμπλήρωσε: «είναι ντροπή για την πολιτεία τα Πανεπιστήμια να είναι σήμερα αφιλόξενα και εχθρικά για φοιτητές και καθηγητές».

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024