Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ικανοποίηση Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου για τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου

Ικανοποίηση Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου για τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

«Η συμφωνία αποτελεί αδιαμφισβήτητα θετική εξέλιξη κατά το μέρος που συνιστά μέτρο μερικού απεγκλωβισμού της μεγαλύτερης θρησκευτικής κοινότητας από την πολιτειακή εποπτεία»

Την συνολική επανεκτίμηση όλων των παραμέτρων του θέματος, ζητά η η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, που παρόλο που χαρακτηρίζει «θετική» και «εξαιρετικά ενδιαφέρουσα» τη συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας, ωστόσο παρατηρεί πως «η περιουσιακή και μισθοδοτική πτυχή δεν είναι παρά μόνο ένα μικρό και εν τέλει ήσσονος σημασίας μέρος του γενικότερου προβλήματος».

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, η συμφωνία «αποτελεί αδιαμφισβήτητα θετική εξέλιξη κατά το μέρος που συνιστά μέτρο μερικού απεγκλωβισμού της μεγαλύτερης θρησκευτικής κοινότητας από την πολιτειακή εποπτεία».

Από την άλλη, δεν παραλείπει να επισημάνει ότι ενώ η διαχείριση της μισθοδοσίας των κληρικών από την Εκκλησία «βαίνει προς την κατεύθυνση του εξορθολογισμού των σχέσεων Πολιτείας- Εκκλησίας», αυτό δεν ισχύει «με την ισόποση, με τη μισθοδοσία των κληρικών επιχορήγηση, προς την Εκκλησία και μάλιστα στη βάση ενός γενικού συμψηφισμού με την αξία της εκκλησιαστικής περιουσίας που παραχωρήθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο». Μια τέτοια ρύθμιση, συμπληρώνει, «ουσιωδώς παραβιάζει την θρησκευτική ουδετερότητα του ελληνικού κράτους».

Υπενθυμίζει δε ότι «η θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους, θεωρητικά δεδομένη ήδη από το 1975, παραμένει απραγματοποίητη» και την ίδια ώρα «οι άλλες θρησκευτικές κοινότητες αντιμετωπίζουν ποικίλα διαδικαστικά εμπόδια για τη θεσμική τους κατοχύρωση και την ίδρυση χώρων λατρείας». Η σχεδιαζόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, καταλήγει η ανακοίνωση, θα μπορούσε «να αποδειχθεί κατάλληλη ευκαιρία για συνολική επανεκτίμηση όλων των παραμέτρων του θέματος».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024