Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Βαρύς ο πέλεκυς για Μανίνι και Σαντούτσι

Βαρύς ο πέλεκυς για Μανίνι και Σαντούτσι

Ο μεγάλος Ιταλός κολυμβητής Στέφανο Μανίνι και ο συνάδελφός του Μικέλε Σαντούστι τιμωρήθηκαν με 4ετή αποκλεισμό λόγω ντόπινγκ.

Με αποκλεισμό τεσσάρων χρόνων τιμωρήθηκε ο Ιταλός κολυμβητής Φιλίπο Μανίνι για παράβαση του κανονισμού ντόπινγκ. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100μ ελεύθερο, που έχει αποσυρθεί πλέον από τις πισίνες, αρνείται τις κατηγορίες και δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση. Ο ιταλικός Οργανισμός κατά του ντόπινγκ είχε ζητήσει αρχικά οκταετή αποκλεισμό του Μανίνι και τετραετή ενός άλλου κολυμβητή, του Μικέλε Σαντούτσι. Ο δεύτερος τιμωρήθηκε τελικά με 4 χρόνια, όπως και ο Μανίνι.

Τα στοιχεία κατά των δύο κολυμβητών προέκυψαν μετά από έρευνες των αρχών στο πλαίσιο της δίκης του Γκουίντο Πορτσελίνι, γιατρού διατροφολόγου, ο οποίος κατηγορήθηκε για διακίνηση απαγορευμένων ουσιών, με αποτέλεσμα την τιμωρία του από την αθλητική δικαιοσύνη για 30 χρόνια.

Ο 36χρονος Μανίνι, που αποσύρθηκε τον Οκτώβριο, αναφερόταν στο φάκελο της υπόθεσης, αλλά η περίπτωσή του είχε τεθεί στο αρχείο λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. Ορισμένα προϊόντα φαίνεται ότι προορίζονταν γι’ αυτόν αλλά, σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν τα χρησιμοποίησε ούτε καν τα έλαβε.

Ο Μανίνι ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100μ το 2005 και το 2007, ενώ κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 με την ιταλική ομάδα σκυταλοδρομίας 4×200μ. Ήταν επίσης γνωστός στην Ιταλία για την επί σειρά ετών σχέση του με το μεγάλο αστέρι της χώρας στην κολύμβηση των γυναικών, Φεντερίκα Πελεγκρίνι.

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024