Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόρισμα ΝΔ για το «Ερρ. Ντυνάν» : Δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες

Πόρισμα ΝΔ για το «Ερρ. Ντυνάν» : Δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες

«Οι παρεμβάσεις και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που έγιναν στο πλαίσιο της διάσωσης του «Ερρίκος Ντυνάν» είχαν ως αποτέλεσμα τη συνέχιση της ομαλής του λειτουργίας» αναφέρει μεταξύ άλλων το πόρισμα της ΝΔ, αποσαφηνίζοντας πως δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες

Οι παρεμβάσεις και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που έγιναν στο πλαίσιο της διάσωσης του «Ερρίκος Ντυνάν» είχαν ως αποτέλεσμα τη συνέχιση της ομαλής του λειτουργίας» αναφέρει μεταξύ άλλων το πόρισμα της ΝΔ, αποσαφηνίζοντας πως δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες.

Συγκεκριμένα, στο πολυσέλιδο πόρισμα της, η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι η νομοθετική παρέμβαση που έγινε εκείνη την περίοδο είχε ως αποτέλεσμα «να συνεχίσει να λειτουργεί το Κοινωφελές Ίδρυμα -καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να κλείσει μέχρι να εκδοθεί νέα άδεια και άρα να απαξιωθεί- κι επίσης να αυξηθεί κατά πολύ το τίμημα και να εξασφαλιστεί ένα αρκετά υψηλό ποσό προς απόσβεση των υποχρεώσεων. Συγκεκριμένα, η Τράπεζα Πειραιώς προέκρινε ως είχε δικαίωμα το δημόσιο πλειστηριασμό της επιχείρησης από τον οποίο εξασφαλίστηκε πλειστηρίασμα ύψους 115 εκ. ευρώ. Ενώ δηλαδή μέχρι τότε η καλύτερη πρόταση ήταν αυτή των 55 εκ. ευρώ μετά τη νομοθετική παρέμβαση διπλασιάστηκε! Από το ποσό των 115.000.000 ευρώ βάσει κατάστασης πιστωτών πληρώθηκαν: 60.000.000 ευρώ στην Τράπεζα, 38.000.000 ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία ΙΚΑ, 2.300.000 ευρώ στο ΕΤΑΑ, 12.000.000 ευρώ εργαζόμενοι, 1,150.000 εφορία και 5.000.000 ευρώ λοιπά».

Παράλληλα, κατά την ΝΔ, η ορθότητα της νομοθετικής πρωτοβουλίας «επιβεβαιώνεται από την διαδικασία πώλησης του «Ερρίκος Ντυνάν» απτό την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο. Συγκεκριμένα, στην τελική φάση υπάρχουν μόνο δύο δεσμευτικές προσφορές. Η μία από το Ίδρυμα Ωνάση και η άλλη από το fund American Hospitals, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες δεν ξεπερνούν τα 50.000.000€».

Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίζει η ΝΔ, η ελληνική Δικαιοσύνη «ήδη διερευνά όλες τις πτυχές της κακοδιαχείρισης της διοίκησης Μαρτίνη έχοντας καταλήξει και σε καταδικαστικές αποφάσεις και θα πρέπει να ολοκληρώσει την έρευνά της αυτή».

«Επίσης είναι αναγκαίο να διερευνηθούν από τις αρμόδιες Δικαστικές και Εισαγγελικές Αρχές ενδεχόμενες ευθύνες για ζημία που αναφέρεται ότι υπέστη το Δημόσιο λόγω της μη αναγγελίας απαίτησης του ύψους 4.500.000 ευρώ κατά την διαδικασία του αναγκαστικού πλειστηριασμού», καταλήγει στα συμπεράσματα της η αξιωματική αντιπολίτευση.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024