Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πακιστάν: Εγκατέλειψε τη χώρα ο δικηγόρος της Άσια Μπίμπι λόγω των απειλών για τη ζωή του

Πακιστάν: Εγκατέλειψε τη χώρα ο δικηγόρος της Άσια Μπίμπι λόγω των απειλών για τη ζωή του

Ο δικηγόρος που έσωσε την πακιστανή χριστιανή Άσια Μπίμπι από απαγχονισμό για βλασφημία, ο Σάιφ ουλ-Μούλουκ, εγκατέλειψε τη χώρα σήμερα, δηλώνοντας ότι φοβάται για τη ζωή του μετά τις απειλές ριζοσπαστών ισλαμιστών

Ο δικηγόρος που έσωσε την πακιστανή χριστιανή Άσια Μπίμπι από απαγχονισμό για βλασφημία, ο Σάιφ ουλ-Μούλουκ, εγκατέλειψε τη χώρα σήμερα, δηλώνοντας ότι φοβάται για τη ζωή του μετά τις απειλές ριζοσπαστών ισλαμιστών.

Ο Μούλουκ ήταν ο συνήγορος της Μπίμπι στην υπόθεση για την οποία παραλίγο να περάσει σχεδόν δέκα χρόνια στο διάδρομο των θανατοποινιτών, πριν αθωωθεί την Τετάρτη με ετυμηγορία του Ανωτάτου Δικαστηρίου, απόφαση που προκάλεσε την οργή κύκλων εξτρεμιστών μουσουλμάνων.

Ισλαμιστές βγήκαν στους δρόμους, παραλύοντας μεγάλο μέρος της χώρας επί τρεις ημέρες, πριν επιτευχθεί συμφωνία τη χθεσινή νύχτα μεταξύ των Αρχών και των διαδηλωτών.

«Επί του παρόντος μού φαίνεται αδύνατον να ζήσω στο Πακιστάν» δήλωσε ο 60χρονος δικηγόρος, προτού επιβιβαστεί σε αεροπλάνο νωρίς σήμερα το πρωί. «Πρέπει να μείνω ζωντανός γιατί πρέπει να συνεχίσω το δικαστικό αγώνα για την Άσια Μπίμπι» εξήγησε, αναφέροντας ότι δεν έτυχε κάποιας ειδικής προστασίας μετά την έκδοση της ετυμηγορίας υπέρ της πελάτισσάς του.

Η βίαιη αντίδραση των εξτρεμιστών στη δικαστική απόφαση ήταν «θλιβερή αλλά αναμενόμενη», είπε. «Το περίμενα, αλλά αυτό που είναι πολύ λυπηρό είναι η απάντηση της κυβέρνησης. Δεν μπορούν ούτε να επιβάλουν την εφαρμογή μιας απόφασης του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας».

Έπειτα από τρεις ημέρες χάους στο Πακιστάν, οι διαδηλωτές και η κυβέρνηση ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε μια συμφωνία χθες, αργά το βράδυ.

Το κείμενο των πέντε σημείων προβλέπει ότι η κυβέρνηση δεν αντιτίθεται στην κατάθεση αίτησης για επανεξέταση της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου και ότι θα ξεκινήσει μια διαδικασία για να απαγορεύσει στην Μπίμπι να εγκαταλείψει τη χώρα.

Σύμφωνα με το δικηγόρο, αυτό σημαίνει ότι η Μπίμπι πρέπει να μείνει στη φυλακή ή σε άλλο ασφαλές μέρος, μέχρι να εξεταστεί η αίτηση. «Η ζωή της θα είναι λίγο πολύ η ίδια, είτε μέσα στη φυλακή είτε έξω στην απομόνωση, λόγω των φόβων για την ασφάλειά της» είπε.

Η κυβέρνηση επικρίθηκε έντονα σήμερα για τη συμφωνία αυτήν, που θεωρείται μια «νέα παράδοση».

«Μια ακόμη κυβέρνηση υποχώρησε απέναντι σε βίαιους εξτρεμιστές, που δεν πιστεύουν ούτε στη δημοκρατία ούτε στο Σύνταγμα» γράφει στο κύριο άρθρο της σήμερα η εφημερίδα Daily.

Φαίνεται ότι ο αυστηρός λόγος του πρωθυπουργού Ίμραν Χαν απέναντι στους ισλαμιστές το βράδυ της Τετάρτης «ήταν ήδη καταδικασμένος για το σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας» καταλήγει η εφημερίδα.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024