Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ελέγχων των κτιρίων που επλήγησαν από το μεγάλο σεισμό της 26ης Οκτωβρίου των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ζακύνθου και της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, ο αριθμός των κτιρίων που χαρακτηρίστηκαν ως μη κατοικήσιμα ήταν 120 από τα 250 που έχουν εξεταστεί.
Ο έλεγχος έχει ξεκινήσει από το απόγευμα της Παρασκευής που έγινε ο σεισμός και τα κλιμάκια αποτελούνται από μηχανικούς και αρχιτέκτονες της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (ΔΑΕΦΚ).
Ο αριθμός των κτισμάτων που έχουν υποστεί ζημιές είναι μεγάλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πιο σοβαρά προβλήματα έχουν εντοπιστεί σε κτίρια στις περιοχές Καλαμάκι, Λαγανάς, Λιθακιά, Κερί, Μαχαιράδο και Λαγοπόδο.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).