Νέος σεισμός 4,3 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο
Απανωτές δονήσεις στο νησί
Ακόμη μία σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψαν στις 11:05 ανοιχτά της Ζακύνθου οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 49 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, με το εστιακό βάθος να εκτιμάται στα 5 χιλιόμετρα.
Στις 3.10 τα ξημερώματα είχε καταγραφεί ακόμη μία δόνηση 4,3 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή, χωρίς να υπάρξουν αναφορές για ζημιές.
Τα ξημερώματα της 26ης Οκτωβρίου η Ζάκυνθος επλήγη από ισχυρή σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία πάντως προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές.
Έκτοτε έχουν καταγραφεί δεκάδες μετασεισμοί άνω των 4 Ρίχτερ, μεταξύ των οποίων και δύο δονήσεις 5,5 και 5,3 Ρίχτερ.
- Αλέκος Παναγούλης: Λόγια μπροστά στο φέρετρό του
- Οι τιμές των διαθέσιμων εισιτηρίων για το Final-4
- Μέση Ανατολή: Ποιες χώρες θα υποφέρουν περισσότερο από το πετρελαϊκό σοκ που προκαλεί ο πόλεμος
- Βακτήριο που σχεδιάστηκε με ΑΙ παραβιάζει βασικό κανόνα της ζωής
- Ηλεία: Με λευκά μπαλόνια αποχαιρετούν τον 13χρονο που σκοτώθηκε με πατίνι
- Πώς αμείβονται όσοι εργάζονται την Πρωτομαγιά
- Πρεμιέρα της Εθνικής πόλο γυναικών στο Παγκόσμιο Κύπελλο
- Η ιστορία του διαμαντιού Koh-i-Noor: Ο Μαμντάνι θα ζητήσει από τον Κάρολο να το επιστρέψει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442