Επιστρέφει ο «Μονομάχος» – Ο Ρίντλεϊ Σκοτ ετοιμάζει το σίκουελ
Θα είναι παραγωγός και σκηνοθέτης
Μετά από συζητήσεις αρκετών χρόνων για ένα ενδεχόμενο σίκουελ της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας «Gladiator» (Ο Μονομάχος) ο Ρίντλεϊ Σκοτ φαίνεται έτοιμος να επιστρέψει στο Κολοσσαίο.
Σύμφωνα με το Variety, o Ρίντλεϊ Σκοτ ξεκινά το νέο «Gladiator» ως παραγωγός και σκηνοθέτης με την Paramount στη διανομή.
Στην πρώτη ταινία πρωταγωνίστησε ο Ράσελ Κρόου ως Μάξιμους, στρατηγός του Ρωμαϊκού στρατού, ο οποίος προδίδεται από τον αυτοκράτορα του και του οποίου η οικογένεια δολοφονείται άγρια. Τελικά αναγκάζεται να γίνει μονομάχος σχεδιάζοντας την εκδίκηση κατά του αυτοκράτορα.
Ο Μάξιμους στο τέλος της ταινίας πεθαίνει γι αυτό το σίκουελ επικεντρώνεται στο πρόσωπο του Λούσιους, ο οποίος είναι γιος της Λουσίλα (την οποία ενσάρκωσε η Κόνι Νίλσεν) και ανιψιός του Κόμοδου (Χοακίν Φίνιξ).
Εκτός από τα βραβεία, Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον Ράσελ Κρόου «Ο Μονομάχος» ήταν η μεγάλη εισπρακτική επιτυχία με έσοδα 460 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office.
Ο Σκοτ θα σκηνοθετήσει σε σενάριο του Πίτερ Κρεγκ (The Town, Hunger Games, Blood father και του επερχόμενου Top Gun Maverick).
Η DreamWorks που είχε την παραγωγή στην πρώτη ταινία δεν θα ασχοληθεί με το νέο πρότζεκτ, με τη Paramount και την Universal να είναι τα δυο στούντιο που θα χρηματοδοτήσουν την ταινία.
- Φορολογικές δηλώσεις: Υποβλήθηκε αριθμός ρεκόρ 10 ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας
- Στο Καλλιμάρμαρο η γιορτή του επί κοντώ: Fly Athens 2026 με Καραλή, Στεφανίδη και θρύλο Λαβιλενί
- Μαρίζα Κωχ: Ξανά στη σκηνή μετά το σοβαρό ατύχημα της – Θα φορέσει το φόρεμα της Eurovision του 1976
- Επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δράστες- «Σημαντικό να βρούμε από πού ξεκίνησαν και πού πήγαν»
- Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ από 6 μέχρι 10 Iουλίου
- Το μισθολογικό χάσμα «κοστίζει» από τον πρώτο μισθό μέχρι την σύνταξη – 16% χαμηλότερες αποδοχές για τις γυναίκες
- Ο Snoopy της «Ελπίδας»: Το κουτάβι που πετάχτηκε στον Σχοινιά ονειρεύεται το παντοτινό του σπίτι
- Ο Γιώργος Αρβανίτης ξανά πίσω από την κάμερα: «Μέχρις ότου τα μάτια μου αντέχουνε και τα πόδια μου βαστάνε»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442