Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στρατηγική των ΗΠΑ η ενίσχυση της παρουσίας τους στην Ανατολική Μεσόγειο

Στρατηγική των ΗΠΑ η ενίσχυση της παρουσίας τους στην Ανατολική Μεσόγειο

Τι δήλωσε η πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο την ώρα που οι Τούρκοι προκαλούν στην κυπριακή ΑΟΖ

Την ώρα που οι Τούρκοι προκαλούν στην κυπριακή ΑΟΖ, οι ΗΠΑ στηρίζουν τις τριμερείς συνεργασίες και θέλουν να αυξήσουν την παρουσία τους στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αυτό δήλωσε στο συνέδριο του Economist στη Λευκωσία, η Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο Κάθλιν Ντόχερτι. Και η αμερικανίδα πρέσβης δεν έμεινε εκεί. Χαρακτήρισε την Κύπρο ως τη «Νορβηγία της Μεσογείου». Υποσχέθηκε ενίσχυση εταιρικής σχέσης των ΗΠΑ με την Κύπρο και αμερικανικές επενδύσεις: «Επενδύουμε στην Κυπριακή Οικονομία. Οι εταιρείες μας πλέον στη Κύπρο έχουν δημιουργήσει 5.000 θέσεις εργασίας έμμεσα ή άμεσα», είπε συγκεκριμένα.

Χαρακτήρισε ως πρόκληση και ευκαιρία τους υδρογονάνθρακες και πολύπλοκη τις σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας, λόγω της τουρκικής πρόθεσης για αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 και της σύλληψης από το καθεστώς Ερντογάν αμερικανών υπηκόων με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Και το Ισραήλ

Ισως την πιο εντυπωσιακή δήλωση- στήριξης στην Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα στο συνέδριο του Economist που διεξάγεται στη Λευκωσία έγινε από τον Ισραηλινό υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ (για θέματα Δημόσιας Διπλωματίας) Michael Oren. Σύμφωνα με το Sigma ο Ισραηλινός προειδοποίησε ότι η απειλή κατά της Κύπρου είναι απειλή κατά της τριμερούς (Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου).

Είναι, όπως είπε σημαντικός παίκτης η Τουρκία αλλά αν συνεχίσει ο Πρόεδρος Ερντογάν την ίδια πορεία, τότε θα ενισχύσουμε την τριμερή σε τετραμερή με τις ΗΠΑ αλλά και με άλλες χώρες και κάλεσε από τη Λευκωσία την Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024