Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προκαλούν και πάλι οι Τούρκοι: Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα στο Αιγαίο

Προκαλούν και πάλι οι Τούρκοι: Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα στο Αιγαίο

Αυτή η προσπάθεια να δημιουργηθεί πολεμικό σκηνικό από την πλευρά της Άγκυρας γεννά ερωτήματα, καθώς κανείς δεν αμφισβητεί το δικαίωμά της να κάνει γεωτρήσεις στη δική της ΑΟΖ

Συνεχίζεται το μπαράζ προκλητικών δηλώσεων που εξαπολύουν τούρκοι αξιωματούχοι αλλά και το νέο στρατιωτικό δόγμα της «γαλάζιας πατρίδας» που εμφάνισαν εσχάτως τα «γεράκια» της Αγκυρας.

Την ώρα που το τουρκικό γεωτρύπανο «Πορθητής» βρίσκεται στη Μεσόγειο, η τουρκική ηγεσία προκαλεί με ευθείες απειλές – προειδοποιήσεις για τα δικαιώματα της Άγκυρας σε Αιγαίο, ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο.

«Όλοι πρέπει να ξέρουν πως στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο δεν μπορεί να πετύχει κανένα σχέδιο που δεν θα υπάρχει η Τουρκία και η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» δήλωσε ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Πρόσθεσε δε, πως «πρέπει να αποφευχθούν οι προβοκάτσιες στην Κύπρο και στο Αιγαίο».

«Ως αποτέλεσμα στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κανένα τετελεσμένο χωρίς την Τουρκία» ανέφερε, εκφράζοντας την «ετοιμότητα» της Τουρκίας να προστατεύσει «τα δικαιώματά της».

Αυτή η προσπάθεια να δημιουργηθεί πολεμικό σκηνικό από την πλευρά της Άγκυρας γεννά ερωτήματα, καθώς κανείς δεν αμφισβητεί το δικαίωμά της να κάνει γεωτρήσεις στη δική της ΑΟΖ.

Προφανώς, και συνδέεται με την ετοιμότητα της ExxonMobil να προχωρήσει σε έρευνες στο οικόπεδο 10 αλλά και στο μεγάλο ενδιαφέρον ξένων εταιρειών να βρεθούν στην περιοχή ρωτώντας μόνο τους… ιδιοκτήτες κι όχι τους Τούρκους. Οι τελευταίοι θέλουν να πιέσουν και τις γειτονικές χώρες (Ελλάδα, Κύπρο, Αίγυπτο, Ισραήλ) αλλά και τους ξένους κολοσσούς, ότι χωρίς την άδεια της Τουρκίας δεν μπορεί να γίνει καμιά γεώτρηση.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024