Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσελίκ: Μην τολμήσετε να επεκτείνετε τα χωρικά ύδατα, θα απαντήσουμε σκληρά

Τσελίκ: Μην τολμήσετε να επεκτείνετε τα χωρικά ύδατα, θα απαντήσουμε σκληρά

Με νέες προκλητικές απειλές επιστρέφει στο ζήτημα της αιγιαλίτιδας ζώνης η Τουρκία προειδοποιώντας την Ελλάδα για «σκληρή απάντηση», μέσω του εκπροσώπου του κυβερνώντος Κόμματος, Ομέρ Τσελίκ

Με νέες προκλητικές απειλές επιστρέφει στο ζήτημα της αιγιαλίτιδας ζώνης η Τουρκία προειδοποιώντας την Ελλάδα για «σκληρή απάντηση», μέσω του εκπροσώπου του κυβερνώντος Κόμματος, Ομέρ Τσελίκ.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του προέδρου Ερντογάν διεμήνυσε για μια ακόμα φορά στην ελληνική πλευρά πως εάν επιχειρήσει να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, η Τουρκία θα δώσει σκληρή απάντηση.

«Η Τουρκία θα απαντήσει σκληρά εάν η Ελλάδα προσπαθήσει να διευρύνει σταδιακά τα χωρικά της ύδατα», είπε ο Τσελίκ.

Αναφερόμενος στην ελληνική στάση, υπενθύμισε το casus belli και διεμήνυσε ότι «θα ήθελα να πω κάτι ξεκάθαρο: πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη προσέγγιση και τους υπενθυμίζω την προειδοποίηση του Κοινοβουλίου το 1995».

Και ολοκλήρωσε: «οι θαλάσσιες δυνάμεις μας έχουν πολύ υψηλές επιδόσεις στην παράκτια ασφάλεια μας».

«Ο τουρκικός στρατός προστατεύει τον Πορθητή»

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Τσελίκ αναφέρθηκε και στον «Πορθητή», το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο που ξεκίνησε σήμερα τις ερευνητικές γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

όπως αναφέρει το πρακτορείο, ο Τσελίκ τόνισε πως ότι «ο τουρκικός στρατός προστατεύει το πλοίο», ούτως ώστε να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα και η Κύπρος θα απέχουν από οποιαδήποτε απόπειρα να σταματήσουν τη δραστηριότητά του.

Ακάρ: Δεν υποχωρούμε σε Αιγαίο, Κύπρο και Ανατ. Μεσόγειο

Στον χορό των προκλήσεων κινήθηκε και ο τούρκος υπουργός Άμυνας, ο οποίος επιχείρησε να συντηρήσει το κλίμα έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, διαμηνύοντας για μια ακόμα φορά πως η χώρα του δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει.

«Στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο στην Κύπρο, όποιο και να είναι, το λέμε καθαρά ότι δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε τα δικαιώματά μας που απορρέουν από πρακτικές του διεθνούς δικαίου στη βάση συμφωνιών και από το δίκαιο», είπε ο τούρκος υπουργός στα πλαίσια ομιλίας του σε ημερίδα του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Τουρκίας.

«Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε το δίκαιο και τα δικαιώματα της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να υποχωρήσουμε σε αυτό, το έχουμε ξεκαθαρίσει με κάθε τρόπο στους συνομιλητές μας και θα συνεχίσουμε να το ξεκαθαρίζουμε. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα γι αυτό και θα συνεχίσουμε να τα λαμβάνουμε», συμπλήρωσε ο Ακάρ.

Ενώ και πριν από λίγες ημέρες σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο πρακτορείο Anadolu, είχε καταστήσει σαφές ότι η Τουρκία δε θα ανεχτεί οποιαδήποτε τετελεσμένα γεγονότα από την ελληνική πλευρά στο Αιγαίο ή τη Μεσόγειο και δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε ελληνική παρέμβαση στις τουρκικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, είχε εξαπολύσει νέες απειλές κατά της Ελλάδας όχι μόνο για τα 12 μίλια χωρικών υδάτων, αλλά και για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο.

Είχε αναφέρει, ακόμη ότι κανένα σχέδιο δεν είναι εφικτό στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς την εμπλοκή της Τουρκίας και του ψευδοκράτους στη βόρεια Κύπρο,

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024