Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δολοφονία Βούλα: Το «σκοτεινό» παρελθόν του Μακρή στο μικροσκόπιο των Αρχών

Δολοφονία Βούλα: Το «σκοτεινό» παρελθόν του Μακρή στο μικροσκόπιο των Αρχών

Η μεγαλύτερη έμφαση δίνεται στο σκοτεινό παρελθόν του στην Αυστραλία, όπου, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, είχε καταδικαστεί για σοβαρή υπόθεση ναρκωτικών, ενώ το όνομά του είχε εμπλακεί και σε μια περίεργη υπόθεση απόπειρας δολοφονίας του αδελφού τού συνεταίρου του

Καρέ – καρέ εξετάζουν οι διωκτικές Αρχές τα πλάνα από τις δύο εξωτερικές κάμερες ασφαλείας με τις οποίες ήταν εξοπλισμένο το σπίτι – φρούριο του 46χρονου ελληνοαυστραλού επιχειρηματία Γιάννη Μακρή που δολοφονήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Βούλα.

Το υλικό από τις κάμερες της πολυτελούς κατοικίας και από άλλες κάμερες του οικοδομικού τετραγώνου αποτελεί προς το παρόν τον μοναδικό «αυτόπτη μάρτυρα» στον οποίο στηρίζεται η Αστυνομία για να συλλέξει στοιχεία σε σχέση με τον αριθμό των εκτελεστών, το όχημα που χρησιμοποίησαν και την κατεύθυνση διαφυγής τους.

Τη στιγμή της δολοφονίας η σύζυγός του και μητέρα των δύο παιδιών τους, Βικτώρια Καρύδα, η οποία συμμετέχει σε τηλεοπτικό ριάλιτι μόδας, έκανε πασαρέλα για γνωστό οίκο μόδας και μόλις ενημερώθηκε για το τραγικό συμβάν έφυγε συγκλονισμένη.

Η έρευνα

Το κύριο βάρος για την επίλυση του γρίφου της μαφιόζικης δολοφονίας έχει πέσει στη διαδρομή του χρήματος. Στο μικροσκόπιο των διωκτικών Αρχών βρίσκονται όλες οι πτυχές της επιχειρηματικής δραστηριότητας του 46χρονου.

Η μεγαλύτερη έμφαση όμως δίνεται στο σκοτεινό παρελθόν του στην Αυστραλία, όπου, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, είχε καταδικαστεί για σοβαρή υπόθεση ναρκωτικών, ενώ το όνομά του είχε εμπλακεί και σε μια περίεργη υπόθεση απόπειρας δολοφονίας του αδελφού τού συνεταίρου του.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είχε γίνει έλεγχος εις βάρος του για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Εκτενείς ήταν και οι αναφορές ξένων ΜΜΕ για συμμετοχή του σε θερμά επεισόδια με ξυλοδαρμούς σε Αυστραλία, Αγγλία και Μύκονο. Στην Ελλάδα όπου διέμενε τουλάχιστον την τελευταία 10ετία, ο Αυστραλός, όπως ήταν το παρατσούκλι του, είχε πέσει σαν κομήτης στα κοσμικά στέκια της Αθήνας και της Μυκόνου.

Συστηνόταν ως επιχειρηματίας με βασική δραστηριότητα στον χώρο των εταιρειών security. Ηταν μέτοχος μιας εταιρείας με έδρα την Καλλιθέα, ενώ πρόσφατα φέρεται ότι έκανε ένα νέο επιχειρηματικό άνοιγμα στον ίδιο τομέα ως μέτοχος σε νέα εταιρεία με έδρα τη Βουλιαγμένη. Πληροφορίες που έχουν φθάσει στην Ασφάλεια αναφέρουν ότι σχεδίαζε επίσης επέκταση των επιχειρήσεών του στη Μύκονο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ενέδρα θανάτου των πληρωμένων – όπως όλα δείχνουν – εκτελεστών στήθηκε προχθές λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ έξω από το σπίτι του την ώρα που ο ίδιος ετοιμαζόταν να πάει στα εγκαίνια της νέας επιχείρησής του στη Βουλιαγμένη.

Ο δράστης ή οι δράστες του πληρωμένου συμβολαίου θανάτου τον περίμεναν να βγει από το σπίτι και μόλις επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του μάρκας Smart, τον πλησίασαν αιφνιδιαστικά και τον πυροβόλησαν με εννιάρι πιστόλι τουλάχιστον έξι φορές. Τέσσερις από τις σφαίρες τον έπληξαν στην ωμοπλάτη, στον θώρακα και στην κοιλιά. Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν οπλοφορούσε.

Ο επιχειρηματίας φαίνεται ότι βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες σε στενό κλοιό παρακολούθησης, με τους δράστες να κατοπτεύουν τον χώρο και να παρακολουθούν βήμα βήμα τις κινήσεις του.

Γνώριζαν ότι στις μετακινήσεις του χρησιμοποιούσε μικρό αυτοκίνητο και όχι το πολυτελές μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητο, το οποίο είχε στο γκαράζ. Το γεγονός αυτό διευκόλυνε τις κινήσεις τους στη σχεδιασμένη επιχείρηση δολοφονίας.

Παλιά γραμμάτια, ανοιχτοί λογαριασμοί από το βαρύ παρελθόν του στην Αυστραλία, ακόμα και οι πρόσφατες δραστηριότητές του και τα ανοίγματα που επρόκειτο να κάνει στον χώρο των εταιρειών security, βρίσκονται στο πεδίο ερευνών των αρμόδιων αξιωματικών της Ασφάλειας. Ολα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά και αποτελούν κομμάτια για τη συμπλήρωση του παζλ της μαφιόζικης εκτέλεσης.

Το προφίλ

Η χλιδάτη ζωή του 46χρονου στα κοσμικά στέκια της Αθήνας και της Μυκόνου, ο υπέρλαμπρος γάμος του πριν από τρία χρόνια στη Μύκονο γέμιζαν τις lifestyle σελίδες των περιοδικών στην Ελλάδα.

Αντίθετα, σε αυστραλιανές εφημερίδες της Ομογένειας, η εικόνα του όσο και η εικόνα του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος ήταν τελείως διαφορετικές καθώς, σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ, φέρεται να είχε αντιμετωπίσει κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών.

Επιπλέον στο Σίδνεϊ ήταν ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου μαζί με γόνο της λιβανέζικης οικογένειας Ibrahim. Οι δρόμοι τους χώρισαν το 2007 έπειτα από έντονη διαφωνία. Η κατάσταση περιεπλάκη μετά την απόπειρα δολοφονίας αδελφού τού συνεταίρου του.

Η υπόθεση είχε συνέχεια, καθώς τα αδέλφια του συνεταίρου του φέρεται ότι σχεδίαζαν αντίποινα. Έφτασε στο δικαστήριο, όπου τα αδέλφια αθωώθηκαν. Εκτενή αναφορά στον 46χρονο έκανε το 2010 και η «Daily Telegraph» για ένα επεισόδιο με ξυλοδαρμό σε κλαμπ της Μυκόνου.

Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, κάνοντας λόγο για «κυνήγι μαγισσών», απάντησε χθες σε δημοσιεύματα που, σύμφωνα με τον ίδιο, επιχειρούσαν να τον φωτογραφίσουν ως εμπλεκόμενο επιχειρηματικά με τον Γιάννη Μακρή.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, το φθινόπωρο του 2015 συμμετείχε στην ίδρυση εταιρείας παροχής υπηρεσιών Facility Management σε ξενοδοχεία, αλλά αποχώρησε μόλις σε 15 ημέρες χωρίς να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή και χωρίς να γνωρίζει πέρα από τον βασικό μέτοχο τους υπόλοιπους μετόχους της εταιρείας.

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024