Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Βόμβα» ΔΝΤ : Η Ελλάδα να εφαρμόσει την περικοπή των συντάξεων

«Βόμβα» ΔΝΤ : Η Ελλάδα να εφαρμόσει την περικοπή των συντάξεων

Απότομη προσγείωση για την κυβέρνηση οι δηλώσεις του Τζέρι Ράις

Την ώρα που η κυβέρνηση έχει εναποθέσει τις ελπίδες της για πάγωμα της μείωσης των συντάξεων στους ευρωπαίους εταίρους και η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί περί τα τέλη Νοεμβρίου σε συνεδρίαση του Eurogroup, το ΔΝΤ έρχεται να ταράξει για τα καλά τα νερά. Ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στις ψηφισμένες περικοπές στις συντάξεις ώστε να υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για την υιοθέτηση αντιμέτρων, όπως για παράδειγμα οι φοροελαφρύνσεις.

Όπως σημείωσε, δε, πρόκειται για ένα μέτρο που έχει ήδη ψηφιστεί εδώ και καιρό και τόνισε ότι θεωρεί σημαντικό να εφαρμόζονται οι πολιτικές που έχουν ψηφιστεί.

Σύμφωνα με τον Τζέρι Ράις, τα μέτρα του 2019 έχουν συμφωνηθεί εδώ και καιρό, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι σημαντικό η Ελλάδα να εκπέμψει ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και να προχωρήσει σε πολιτικές που ωφελούν μεγαλύτερο μέρος του κοινωνικού συνόλου. Όπως είπε, ο δημοσιονομικός χώρος που θα ελευθερωθεί από την περικοπή των συντάξεων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί υπέρ των μη συνταξιούχων και για την ελάφρυνση του φορολογικού βάρους.

Ο Τζέρι Ράις κλήθηκε επίσης να απαντήσει για το θέμα της πρόωρης εξόφλησης των δανείων του ΔΝΤ. «Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες αλλά μπορώ να πω ότι είναι μια απόφαση που θα πρέπει να πάρουν οι ελληνικές αρχές στο πλαίσιο της διαχείρισης χρέους», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Όπως συμπλήρωσε ο Τζέρι Ράις η Ελλάδα «έχει μια σειρά επιλογών και αυτή είναι μια από αυτές». Τόνισε δε ότι η χώρα είναι σε ισχυρή θέση μετά την απόφαση του Eurogroup για τα περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης του χρέους αλλά και το μαξιλάρι ρευστότητας που έχει δημιουργηθεί με τη βοήθεια και της εκταμίευσης της τελευταίας δόσης του προγράμματος. Ετσι μπορεί να είναι υπομονετική στους σχεδιασμούς, κατέληξε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024