Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία : Στους έντεκα οι νεκροί από την κακοκαιρία

Ιταλία : Στους έντεκα οι νεκροί από την κακοκαιρία

Στους έντεκα ανέρχονται οι νεκροί από την κακοκαιρία που πλήττει την Ιταλία για τρίτη συνεχόμενη μέρα, ενώ «βυθισμένοι» παραμένουν οι δρόμοι της Βενετίας

Στους έντεκα ανέρχονται οι νεκροί από την κακοκαιρία που πλήττει την Ιταλία για τρίτη συνεχόμενη μέρα, ενώ «βυθισμένοι» παραμένουν οι δρόμοι της Βενετίας.

Πλημμυρισμένη παραμένει δια δεύτερη μέρα η πλατεία του Αγίου Μάρκου ενώ η Βασιλική του Αγίου Μάρκου επίσης πλημμύρισε με το μωσαϊκό δάπεδό της να καλύπτεται από νερό ύψους 90 εκατοστών.

«Η Βασιλική γέρασε 20 χρόνια σε μια μόλις ημέρα και ίσως να είμαι υπερβολικά αισιόδοξος λέγοντας αυτό» δήλωσε ο Κάρλο Τεσερίν, ο διαχειριστής του ναού.

«Είναι όλο και δυσκολότερο για εμάς και ίσως θα καταστεί αδύνατο να επιδιορθώσουμε τις ζημιές, ιδίως σε μια εποχή κλιματικής αλλαγής» συμπλήρωσε ο Τεσερίν.

Επί το πλείστον οι θάνατοι προκλήθηκαν από πτώσεις δέντρων, καθώς η ταχύτητα των ανέμων ανέρχεται έως και τα 150χλμ/ώρα. Τεράστια κύματα έπληξαν το παραθαλάσσιο θέρετρο Ραπάλο, με αποτέλεσμα δεκάδες πολυτελή γιοτ να ανατραπούν από τη θαλασσοταραχή.

μεταξύ των γιοτ που υπέστησαν σοβαρές ζημιές είναι ένα ιδιοκτησίας της οικογένειας του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί αργά σήμερα και την Τετάρτη, «κάνοντας ανακωχή με τη χώρα».

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024