Ο Ολυμπιακός πήρε μια σημαντική νίκη επί του Απόλλωνα με 1-0 χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Μάνος στο 90’, ωστόσο στο πρώτο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Είναι δεδομένο πως ο Πέδρο Μαρτίνς ήθελε να δει την ομάδα του να πετυχαίνει ένα γρήγορο γκολ στο παιχνίδι και αυτό είχε πει στους παίκτες και την παραμονή του αγώνα.

Από την στιγμή όμως που ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να βρει γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν ήθελε να «φορτώσει» με περισσότερο άγχος τους παίκτες του στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν ήρεμος στα αποδυτήρια των πειραιωτών. Ζήτησε πρώτα απ’ από τους παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι στο πλάνο της ομάδας, λέγοντας τους «θα μπει και το γκολ». Ο Πορτογάλος μίλησε σε πολύ ήρεμο τόνος στους ερυθρόλευκους τονίζοντας χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να επιμείνουμε στην πίεση. Θέλω να πιέσουμε περισσότερο, να τους αναγκάσουμε να κάνουν το λάθος. Έχουμε ένα ημίχρονο μπροστά μας, θέλω να είμαστε ήρεμοι. Είναι σημαντικό να μην χάσουμε την ηρεμία μας.
Πρέπει να βάλουμε ταχύτητα στην κυκλοφορία της μπάλας για να βρούμε διαδρόμους. Θέλω να κερδίσουμε κι άλλα μέτρα στο γήπεδο και πρέπει οι δύο ακραίοι μπακ να κάνουν περισσότερα ανεβάσματα. Πάνω απ’ όλα να θυμάστε πως πρέπει να είμαστε ήρεμοι για να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη».

Ο 48χρονος τεχνικός των ερυθρόλευκων εξέφρασε μετά το τέλος του αγώνα την ικανοποίηση του για την επιμονή που έδειξαν οι παίκτες του και την προσπάθεια που έκαναν μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα, αλλά σίγουρα θα κάνει και παρατηρήσεις για πράγματα που ήθελε να δει στο πρώτο ημίχρονο και δεν έγιναν.