Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπλόκο στις νεοφασιστικές ομάδες θέλει να βάλει το Ευρωκοινοβούλιο

Μπλόκο στις νεοφασιστικές ομάδες θέλει να βάλει το Ευρωκοινοβούλιο

Μέτρα κατά των νεοφασιστικών και νεοναζιστικών ομάδων, που αυτήν την στιγμή επωφελούνται μιας ορισμένης διακριτικότητας και ατιμωρησίας σε αρκετές χώρες, θέλουν να λάβουν οι ευρωβουλευτές, αντιμέτωποι με την άνοδο της ξενοφοβίας στην Ευρώπη

Μέτρα κατά των νεοφασιστικών και νεοναζιστικών ομάδων, που αυτήν την στιγμή επωφελούνται μιας ορισμένης διακριτικότητας και ατιμωρησίας σε αρκετές χώρες, θέλουν να λάβουν οι ευρωβουλευτές, αντιμέτωποι με την άνοδο της ξενοφοβίας στην Ευρώπη.

Η ξενοφοβία τροφοδοτείται από νεοφασιστικές και νεοναζιστικές οργανώσεις στην Ευρώπη, οι οποίες θα πρέπει κατεπειγόντως να απαγορευτούν, σύμφωνα με αίτημα που παρουσίασε το ΕΚ την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Euroactiv.

Οι ευρωβουλευτές υιοθέτησαν ψήφισμα που καταδικάζει την αύξηση αριθμού περιστατικών που συνδέονται με μίσος και μισαλλοδοξία στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα καλεί στην ανάληψη δράσης κατά μικρών ακροδεξιών ομάδων που τροφοδοτούν την άνοδο της ξενοφοβίας.

Επίσης, το ψήφισμα καλεί τα κράτη – μέλη, μεταξύ άλλων, να καταδικάσουν απερίφραστα και να επιβάλουν κυρώσεις σε εγκλήματα και ρητορική μίσους, ζητούν απαγόρευση νεοφασιστικών και νεοναζιστικών ομάδων ή κάθε άλλης οργάνωσης ή ένωσης που εξάρει και υμνεί ναζισμό και φασισμό.

Η αντιπρόεδρος του ΕΚ, Σιλβί Γκιγιόμ, δήλωσε: «Πρέπει να καταγγείλουμε κατεπειγόντως αυτά τα κινήματα που δεν είναι αποδεκτά στις δημοκρατίες μας υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Από τη δολοφονία του Jo Cox από ακροδεξιό άτομο ως τον Ιταλό που πυροβόλησε έξι μετανάστες σε μια επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα, και ομοφοβικές επιθέσεις στη Γαλλία, αυτές οι απαράδεκτες πράξεις αυξάνονται».

Τον Απρίλιο του 2018, μια μικρή ομάδα ακροδεξιών ακτιβιστών από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες δημιούργησαν συμβολικά σύνορα στο Col de l’Échelle στις Άλπεις, το οποίο λειτουργεί ως ένα πέρασμα για τους πρόσφυγες που επιθυμούσαν να φτάσουν στη Γαλλία από την Ιταλία.

Τον Οκτώβριο, η μικρή ακροδεξιά ομάδα ανέλαβε την έδρα της SOS Méditerranée στη Μασσαλία, τη ΜΚΟ που χρηματοδοτεί τη διάσωση των προσφύγων στη Μεσόγειο με το πλοίο Aquarius.

«Καταδικάζουμε έντονα τη γαλλική αδράνεια εναντίον μιας μικρής ομάδας όπως η Génération Identitaire, παρά τα επανειλημμένα αιτήματά της για διάλυση.

»Θέλουμε ο νέος υπουργός Εσωτερικών να ξεκινήσει διαφορετική πορεία από τον προκάτοχό του. Αυτές οι ομάδες αποτελούν κίνδυνο για τους πολίτες και τις δημοκρατίες μας!» ανέφερε ο Γκιγιόμ.

Στην τελευταία έκθεση που δημοσίευσε τον Μάρτιο, η Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Γαλλίας (CNCDH) έκρινε ότι το επίπεδο ρατσισμού, αντισημιτισμού και ξενοφοβίας ήταν «εξαιρετικά ανησυχητικό».

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024