Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η φιέστα Ερντογάν για τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης

Η φιέστα Ερντογάν για τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης

»Κάναμε το έργο σε αυτή την πόλη για αυτό και το ονομάσαμε ''Istanbul Aiport''» είπε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης εγκαινίασε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το αεροδρόμιο αυτό προορίζεται για να γίνει «το μεγαλύτερο του κόσμου» και να αποτελέσει τη βιτρίνα των γιγάντιων προγραμμάτων υποδομών που έχουν μεταβάλει το πρόσωπο της Τουρκίας από την έλευσή του στην εξουσία.

Η επιλογή της σημερινής ημέρας για τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου μόνο τυχαία δεν είναι, αφού γίνεται ανήμερα της 95ης επετείου από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, που γιορτάζεται μεγαλειωδώς σε όλη τη χώρα, με τον Κεμάλ Ατατούρκ να «ζωντανεύει».

Το νέο αεροδρόμιο μέσα από τα μάτια του πρακτορείου Anadolu:

O Ταγίπ Ερντογάν σε ομλία του εξήγγειλε 120.000 προσλήψεις, ενώ αποκάλυψε και το όνομα του αεροδρομίου.

«Η Κωνσταντινούπολη είναι ένα όμορφο κόσμημα, ανάμεσα στις θάλασσες. Κάναμε το έργο σε αυτή την πόλη για αυτό και το ονομάσαμε »Istanbul Aiport»» και συνέχισε: «Δεν χτίσαμε το αεροδρόμιο για την χώρα μας αλλά για να εξυπηρετούμε όλο τον κόσμο».

Στην ομιλία του έκανε λόγο, επίσης για ένα αεροδρόμιο σχεδιασμένο και κατασκευασμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Πρόκειται για ένα αεροδρόμιο που εισάγει πολλές καινοτομίες, ενώ το κόστος του ξεπερνά τα 10 δισ. ευρώ.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, όπου σε ομιλία του εξήρε το έργο των ανθρώπων που συνέβαλαν στο να κατασκευαστεί το αεροδρόμιο.

«Είναι ιστορική ημέρα. Ευχαριστώ το Θεό για αυτή την σημαντική μέρα. Αυτό το έργο έγινε χάρη στον πρόεδρό μας Ερντογά. Κύριε πρόεδρε, αυτό το έργο υλοποιήθηκε από τους μηχανικούς, τους αρχιτέκτονες και τους εργάτες που αξίζουν τα συγχαρητήρια μας» τόνισε.

Yeni Havalimanı açılıyor… Cumhurbaşkanı Erdoğan ismi açıkladı: İstanbul Havalimanı

Δημοσιεύτηκε από CNN TÜRK στις Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018

Η αρχή έγινε με την ξενάγηση του Ερντογάν και της συζύγου του, Εμινέ, στους χώρους του καινούριου αεροδρομίου.

Στη συνέχεια και αφού ο τούρκος πρόεδρος με τη σύζυγό του χαιρέτησαν πολλούς από τους καλεσμένους, ακολούθησε προβολή βίντεο σχετικά με το πώς χτίστηκε το αεροδρόμιο.

Στο βίντεο τονίστηκε για πολλοστή φορά η σκληρή δουλειά που χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί το έργο και μάλιστα αναφέρθηκε ότι εξαιτίας των υπεράνθρωπων προσπαθειών το αεροδρόμιο ολοκληρώθηκε σε 42 μήνες, ενώ υπό άλλες συνθήκες θα χρειαζόταν δέκα ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Οι διαστάσεις του νέου αεροδρομίου είναι ιλιγγιώδεις

Με 76 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα συνολικής έκτασης, είναι τριπλάσιο σε μέγεθος από το αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης και είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

Εκτιμάται ότι θα εξυπηρετεί έως και 90 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή.

Εφόσον ολοκληρωθούν τα επόμενα στάδια επέκτασης θα προσγειώνονται και θα απογειώνονται εκεί περί τα 200 εκ. επιβάτες ετησίως, περισσότεροι από ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο αεροδρόμιο του πλανήτη.

Το όλο σχέδιο εντάσσεται στην βούληση του προέδρου της Τουρκίας να μεταβάλει την πρώην πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σε παγκόσμιο σταυροδρόμι ανάμεσα στην Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική.

Η κατασκευή του αεροδρομίου έγινε με βήμα ταχύ, αλλά έχει καθυστερήσει να ολοκληρωθεί. Έτσι η πλήρης λειτουργία του θα ξεκινήσει στις 29 Δεκεμβρίου.

Μέχρι τότε, μόνο πέντε πτήσεις ημερησίως θα εξυπηρετούνται εκεί και το αεροδρόμιο Ατατούρκ θα παραμείνει εν λειτουργία.

Η δίμηνη μετάβαση θα επιτρέψει να δοκιμασθεί το νέο αεροδρόμιο και να εντοπισθούν τα σημεία που πρέπει να βελτιωθούν, εξήγησε ο Καντρί Σαμσουνλού, ο επικεφαλής της IGA , της μελλοντικής διαχειρίστριας εταιρείας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ξενάγησης των ξένων δημοσιογράφων.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024