Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της «μάχης» του ομογενή, Κωνσταντίνου Κατσίφα, με την αλβανική αστυνομία έρχεται στο φως της δημοσιότητας λίγες ώρες μετά το θάνατο του από αλβανικά πυρά.

Στο βίντεο που δίνει στη δημοσιότητα το OPEN, το οποίο έχει τραβηχτεί από το καφενείο του χωριού, ακούγονται πυροβολισμοί, ενώ στη συνέχεια φαίνεται ο Κατσίφας να προσπαθεί να διαφύγει από τους αστυνομικούς που τον καταδιώκουν.

Φαίνεται να κρατάει το καλάσνικοφ και με τα δύο χέρια, ενώ προσπαθεί να βρει καταφύγιο πίσω από σταθμευμένα αυτοκίνητα, τη στιγμή που ακούγονται αλλεπάλληλα πυρά.

Είχε συλληφθεί για ναρκωτικά στο Χαλάνδρι – Ο θάνατός του δεν ήταν για τη σημαία

Την ίδια στιγμή, νέα στοιχεία για το παρελθόν του έρχονται στο φως; της δημοσιότητας, αφού σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας φέρεται να είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε συλληφθεί μετά από επιχείρηση της δίωξης ναρκωτικών το 2008 για συμμετοχή σε κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά.

Η σύλληψη του έγινε μετά από μεγάλη επιχείρηση στο Χαλάνδρι και φέρεται να είχε στην κατοχή του μισό κιλό χασίς. Εναντίον τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών.

Υπενθυμίζεται εξάλλου πως νωρίτερα, αρμόδιες πηγές της ΕΛ.ΑΣ. διέψευδαν ότι η ένοπλη συμπλοκή του Κατσίφη με τους Αλβανούς αστυνομικούς είχε σχέση με την ύψωση της ελληνικής σημαίας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, ούτε μαρτυρίες, που να συνδέουν την ένοπλη συμπλοκή στην Αλβανία, κατά την οποία έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των Αλβανών αστυνομικών ο 35χρονος Βορειοηπειρώτης Κωνσταντίνος Κατσίφας, με την ύψωση της ελληνικής σημαίας.

Για αδικαιολόγητη πολιτικοποίηση κάνουν λόγο οι Αλβανοί

Νωρίτερα, τη θλίψη του για το συμβάν, καθώς και για την «αδικαιολόγητη πολιτικοποίηση του περιστατικού» στην Ελλάδα εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα το αλβανικό ΥΠΕΞ αναφέρει τονίζει ότι η αλβανική αστυνομία ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και μια περίπτωση επιθετικότητας απέναντι στις Αρχές της χώρας.

«Η Αλβανία είναι ασφαλής και ειρηνική για όλους τους πολίτες της, χωρίς διακρίσεις, περιλαμβανομένων και εκείνων ελληνικής εθνικότητας» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το υπουργείο για την Ευρώπη και τις Εξωτερικές Υποθέσεις της Δημοκρατίας της Αλβανίας μαζί με τη θλίψη του για το συμβάν στις Βουλιαράτες του Αργυροκάστρου , όπου έχασε τη ζωή του ο πολίτης Κωνσταντίνος Κατσίφας, εκφράζει και τη θλίψει για την αδικαιολόγητη πολιτικοποίηση του γεγονότος στη γειτονική χώρα.

Οι περιστάσεις υπό τις οποίες ο πολίτης Κατσίφας έχασε τη ζωή του έχουν ανακοινωθεί επισήμως από τις αρμόδιες Αλβανικές Αρχές. Η αστυνομία διευκρίνισε με λεπτομέρειες ότι πρόκειται για ένα εντελώς μεμονωμένο περιστατικό από τις σημερινές δραστηριότητες σ’ εκείνη την περιοχή κι είναι μια κατάφωρη υπόθεση ακραίας επιθετικότητας κατά της αλβανικής αστυνομίας.

Το υπουργείο για την Ευρώπη και τις Εξωτερικές Υποθέσεις εκφράζει την απογοήτευσή του για την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, που όχι μόνον δεν καταδικάζει την ένοπλη επίθεση κατά των δικών μας δυνάμεων επιβολής του Νόμου αλλά μιλά για »απαράδεκτη απώλεια ζωής».

Απευθύνοντας έκκληση για προσοχή και αποφυγή απονομής πολιτικών και διπλωματικών αποχρώσεων σ’ αυτή την ξεκάθαρη, άνευ προηγουμένης υπόθεση διαβεβαιώνουμε το γείτονά μας ότι η Αλβανία είναι ασφαλής και ειρηνική για όλους τους πολίτες της, χωρίς διακρίσεις, περιλαμβανομένων και εκείνων ελληνικής εθνικότητας».

Διάβημα διαμαρτυρίας από το ελληνικό ΥΠΕΞ

Την ίδια στιγμή, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την πρέσβη της Αλβανίας προκειμένου να της επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας από τη χώρα μας για τον θάνατο του 35χρονου.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται αναμενόμενη καθώς το υπουργείο είχε εξαρχής αντιδράσει έντονα για το περιστατικό μόλις αυτό γνωστοποιήθηκε και ζήτησε εξηγήσεις σε σχέση με την «απαράδεκτη» αυτή αντίδραση των αλβανικών αρχών.

Για τη δολοφονία του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα από άνδρες των Ειδικών Δυνάμων της αλβανικής αστυνομίας, χθες το μεσημέρι στο χωριό Βουλιαράτες, έκανε λόγο η ελληνική πολιτική μειονοτική οργάνωση «Ομόνοια».

Εξτρεμιστή που έθεσε σε κίνδυνο τους αστυνομικούς χαρακτήρισε ο Αλβανός πρωθυπουργός ‘Εντι Ράμα, τον Κωνσταντίνο Κατσίφα που τραυματίστηκε θανάσιμα στο χωριό Βουλιαράτες επειδή ύψωσε την ελληνική σημαία.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση του Υπουργείου Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Δημοκρατίας της Αλβανίας που εκφράζει τη λύπη του για το περιστατικό αλλά και για την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας μας.

Διαβάστε επίσης: