Τη θλίψη του για το συμβάν στις Βουλιαράτες καθώς και για την «αδικαιολόγητη πολιτικοποίηση του περιστατικού» στην Ελλάδα εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα το αλβανικό ΥΠΕΞ αναφέρει τονίζει ότι η αλβανική αστυνομία ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και μια περίπτωση επιθετικότητας απέναντι στις Αρχές της χώρας.

«Η Αλβανία είναι ασφαλής και ειρηνική για όλους τους πολίτες της, χωρίς διακρίσεις, περιλαμβανομένων και εκείνων ελληνικής εθνικότητας» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το υπουργείο για την Ευρώπη και τις Εξωτερικές Υποθέσεις της Δημοκρατίας της Αλβανίας μαζί με τη θλίψη του για το συμβάν στις Βουλιαράτες του Αργυροκάστρου , όπου έχασε τη ζωή του ο πολίτης Κωνσταντίνος Κατσίφας, εκφράζει και τη θλίψει για την αδικαιολόγητη πολιτικοποίηση του γεγονότος στη γειτονική χώρα.

Οι περιστάσεις υπό τις οποίες ο πολίτης Κατσίφας έχασε τη ζωή του έχουν ανακοινωθεί επισήμως από τις αρμόδιες Αλβανικές Αρχές. Η αστυνομία διευκρίνισε με λεπτομέρειες ότι πρόκειται για ένα εντελώς μεμονωμένο περιστατικό από τις σημερινές δραστηριότητες σ’ εκείνη την περιοχή κι είναι μια κατάφωρη υπόθεση ακραίας επιθετικότητας κατά της αλβανικής αστυνομίας.

Το υπουργείο για την Ευρώπη και τις Εξωτερικές Υποθέσεις εκφράζει την απογοήτευσή του για την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, που όχι μόνον δεν καταδικάζει την ένοπλη επίθεση κατά των δικών μας δυνάμεων επιβολής του Νόμου αλλά μιλά για »απαράδεκτη απώλεια ζωής».

Απευθύνοντας έκκληση για προσοχή και αποφυγή απονομής πολιτικών και διπλωματικών αποχρώσεων σ’ αυτή την ξεκάθαρη, άνευ προηγουμένης υπόθεση διαβεβαιώνουμε το γείτονά μας ότι η Αλβανία είναι ασφαλής και ειρηνική για όλους τους πολίτες της, χωρίς διακρίσεις, περιλαμβανομένων και εκείνων ελληνικής εθνικότητας».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο