Την άποψή του ότι ο δικαστικός έλεγχος για τον Γιάννο Παπαντωνίου «που ξεκίνησε το 2012 πρέπει να φτάσει μέχρι τέλους, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η δυσώδης υπόθεση των εξοπλιστικών» εξέφρασε χθες ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 88.6» της Καβάλας.

Ο κ. Λαζαρίδης είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση» και υπενθύμισε ότι «ο Γιάννος Παπαντωνίου δεν υπήρξε ποτέ στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας».

Προέτρεψε δε, τον πρωθυπουργό εάν θέλει πληροφορίες για τα εξοπλιστικά σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει παρά να ρωτήσει το δεξί χέρι του Άκη Τσοχατζόπουλου: Τον Αντώνη Κοτσακά».

Μιλώντας για την κατάσταση στην Παιδεία, ανέφερε ότι «η πανεπιστημιακή κοινότητα βιώνει μια κατάσταση πρωτοφανούς παραβατικότητας- συχνά απειλείται η ίδια η σωματική ακεραιότητα φοιτητών, διδασκόντων και εργαζομένων».

Αναφέρθηκε στις συμβολικές αναστολές λειτουργίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών «μετά την εισβολή και κατάληψη χώρου από αντιεξουσιαστική ομάδα», και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών «προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας για την απομάκρυνση διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών από τους χώρους και δρόμους με τους οποίους γειτνιάζει το Πανεπιστήμιο» και τόνισε:

«Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ανεχθεί το καθεστώς φόβου και ανομίας που έχει επιβληθεί στα ακαδημαϊκά Ιδρύματα. Δεσμεύεται ξεκάθαρα για το αυτονόητο: ο νόμος περί ασύλου με τη σημερινή μορφή του θα καταργηθεί. Διότι το άσυλο επί ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε τα πανεπιστήμια σε άβατο. Και για να μην υπάρχει καμία παρανόηση. Είμαστε αποφασισμένοι να επιτρέψουμε την αυτεπάγγελτη επέμβαση της αστυνομίας για κάθε αξιόποινη πράξη που διαπιστώνεται στα Ιδρύματα, όπως συμβαίνει και με όλα τα δημόσια κτήρια. Δεν μπορεί στα Πανεπιστήμια να βρίσκουν άσυλο ούτε έμποροι ναρκωτικών, ούτε κατασκευαστές μολότοφ. Και δεν μπορεί τα Πανεπιστήμια να είναι τελικά η μόνη γωνιά της ελληνικής επικράτειας όπου δεν προστατεύεται η ελευθερία της έκφρασης και έχουν παραδοθεί σε παρακμιακές μειοψηφίες. Το Κράτος θα εγγυηθεί επιτέλους ότι φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι θα αισθάνονται πλέον ελεύθεροι και ασφαλείς».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο