Εξελίξεις δρομολογούνται στην ΠΓΔΜ λίγες ημέρες μετά την υπερψήφιση των Συνταγματικών αλλαγών από οκτώ  βουλευτές της Αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ΜΙΑ, οι οκτώ βουλευτές προχωρούν στη  σύσταση κοινοβουλευτικής ομάδας. Μάλιστα ο  πρόεδρος του Κοινοβουλίου Tαλάτ Tζαφέρι, ανέφερε ότι την Παρασκευή, έλαβε τις σχετικές ειδοποιήσεις από τους οκτώ βουλευτές με τις οποίες του δηλώνουν επισήμως ότι στο μέλλον θα λειτουργούν στο Κοινοβούλιο ως ανεξάρτητοι νομοθέτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επίσημο έγγραφο υποβλήθηκε και στο αρχείο του Κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ, στο οποίο κοινοποιείται ότι οι συγκεκριμένοι βουλευτές θα σχηματίσουν μια νέα κοινοβουλευτική ομάδα. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο MIA , η πρώην υπουργός Πολιτισμού του Νίκολα Γκρούεφσκι Ελιζαμπέτα Μιλέφσκα θα είναι η συντονίστρια της νέας ΚΟ.

Ο χαρακτήρας της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας θα είναι αντιπολιτευτικός σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο τα μέλη της θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες για τα σχέδια τροπολογιών στο Σύνταγμα, κατά τις οποίες θα υποστηρίξουν τα τέσσερα αιτήματα που απέστειλαν στο Κοινοβούλιο πριν οι βουλευτές ψηφίσουν για τις συνταγματικές αλλαγές στις 19 Οκτωβρίου και έχουν να κάνουν με την εγγύηση της «Μακεδονικής ταυτότητας».

 Οι οκτώ βουλευτές που είχαν εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE – ο ένας ως συνεργαζόμενος- και αποπέμφθηκαν είναι οι Ελιζαμπέτα Κάντσεφσκα Μίλεσκα, Σάσο Βασίλιεφσκι, Κρστο Μούκοσκι, Λιούμπεν Αρναούντοφ, Βλάντανκα Αβίροβιτς, Εμίλια Αλεξάντροβα, Νόλα Ισμαήλοβα Σταρόβα και Ζεκίρ Ραμτσίλοβιτς.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο