Απαραίτητοι οι εμβολιασμοί σε παιδιά και ενήλικες, δηλώνουν ειδικοί της Υγείας
Η κάλυψη του εμβολιασμού των παιδιών στην Ελλάδα διατηρείται σε υψηλά ποσοστά
Την εφαρμογή του εθνικού προγράμματος εμβολιασμών από όλους, παιδιά και ενήλικες, επισημαίνουν οι επιστήμονες, υπογραμμίζοντας την αξία των εμβολίων και την ανάγκη ενημέρωσης του κοινού και ενίσχυσης της εμπιστοσύνης του προς τα εμβόλια.
Η κάλυψη του εμβολιασμού των παιδιών στην Ελλάδα διατηρείται σε υψηλά ποσοστά, χαμηλό επίπεδο κάλυψης εμβολιασμού παρατηρείται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως οι Ρομά, ενώ μεγάλο ποσοστό ελλήνων πολιτών δεν γνωρίζει την ύπαρξη εμβολιασμού για ενήλικες και θεωρεί ότι οι εμβολιασμοί είναι μόνο για τα παιδιά.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι Έλληνες συμφωνούν σε ποσοστό 92,8% πως οι εμβολιασμοί είναι σημαντικό να διενεργούνται στα παιδιά (μέσο ευρωπαϊκό ποσοστό 90%), το 85,4% των Ελλήνων εκτιμούν πως τα εμβόλια είναι γενικά ασφαλή (μέσο ευρωπαϊκό ποσοστό 79,8%), το 85,2% εκτιμούν πως είναι σημαντικός ο εμβολιασμός με το τριπλό εμβόλιο MMR (μέσο ευρωπαϊκό ποσοστό 83,3%) και το 76,4% των συμμετεχόντων συμφωνούν πως είναι σημαντικό να χορηγείται το αντιγριπικό εμβόλιο (μέσος ευρωπαϊκός όρος 61,7%).
Βρισκόμαστε ψηλά στην εμβολιαστική κάλυψη και στην αποδοχή των εμβολίων επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, και αυτή η προσπάθεια ενημέρωσης και ενίσχυσης της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τα εμβόλια πρέπει να είναι συνεχής. Χρειάζονται, ανέφερε, συντονισμένες δράσεις, συνεχής ενημέρωση και όχι εφησυχασμός, φέροντας ως παράδειγμα την πρόσφατη επιδημία ιλαράς και στη χώρα μας, όπου «με στοχευμένες ενέργειες σταμάτησε». Ωστόσο, το θέμα δε θα φύγει από την ατζέντα και οι αρμόδιες υπηρεσίες θα βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση.
Για το αντιεμβολιαστικό κίνημα ο κ. Μπασκόζος απαντά ότι «δεν υφίσταται» στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι κάποιοι, ανάμεσά τους και γιατροί, διακινούν «αντιεπιστημονικές» απόψεις για τα εμβόλια.
Σε ό,τι αφορά τη διστακτικότητα στον εμβολιασμό, στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγητής Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι το φαινόμενο δεν έχει μεγάλη διάσταση με αποτέλεσμα το επίπεδο εμβολιαστικής κάλυψης των παιδιών να είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό, γεγονός που οφείλεται στους έλληνες παιδιάτρους.
- Θεσσαλονίκη: Τέταρτη προφυλάκιση για τη φονική επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα
- ΗΠΑ: Οι τιμές της βενζίνης στην αντλία ξεπέρασαν ξανά τα τέσσερα δολάρια λόγω των νέων εχθροπραξιών με Ιράν
- LIVE: Η κλήρωση του Ολυμπιακού για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League
- Νάξος: Δωρεάν κυκλική συγκοινωνία από τα περιφερειακά πάρκινγκ της Χώρας προς το Λιμάνι
- «Όχι» της εισαγγελέως σε διακοπή ή αναβολή της δίκης για τα Τέμπη
- Τραγωδία στην Κόνιτσα: 80χρονος φρόντιζε τον κήπο, έχασε την ισορροπία του και καρφώθηκε σε κάγκελα περίφραξης
- Η μπουνιά του Μολίνα στον Ρόδι που δεν είδε κανείς μετά το τέλος του τελικού (vid)
- Δημήτρης Χατζής: Στο βάθος της ελληνικής πραγματικότητας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442