Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«SOS» από τον πρύτανη του Αριστοτελείου για τη διακίνηση ναρκωτικών

«SOS» από τον πρύτανη του Αριστοτελείου για τη διακίνηση ναρκωτικών

ο πρύτανης Περικλής Μήτκας σημείωσε πως  δεν είναι δυνατόν η Σύγκλητος και σύσσωμη η πανεπιστημιακή κοινότητα «να έχουν εκφράσει το "όχι" στη βία και στη διακίνηση ναρκωτικών, να ζητούν από την πολιτεία την απελευθέρωση από την επαίσχυντη και επικίνδυνη αυτή πρακτική και να μην εισακούονται

SOS για το πρόβλημα διακίνησης ναρκωτικών εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εξέπεμψε ο πρύτανης του ιδρύματος κάνοντας ταυτόχρονα έκκληση στην Πολιτεία και στους κατεξοχήν υπεύθυνους για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας.

Στην προσφώνησή του σε εκδήλωση του ΑΠΘ για τον επίσημο εορτασμό της ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, ο πρύτανης Περικλής Μήτκας σημείωσε πως  δεν είναι δυνατόν η Σύγκλητος και σύσσωμη η πανεπιστημιακή κοινότητα συμπεριλαμβανομένων των φοιτητών «να έχουν εκφράσει το «όχι» στη βία και στη διακίνηση ναρκωτικών, να ζητούν από την πολιτεία σε όλους τους τόνους την απελευθέρωση από την επαίσχυντη και επικίνδυνη αυτή πρακτική και να μην εισακούονται».

Δεν είναι ζήτημα, πρόσθεσε,  πολιτικής θεώρησης. «Είναι υποχρέωση όλων μας και κυρίως αυτών που έχουν τα μέσα, τη δυνατότητα και την εκ του νόμου αρμοδιότητα να παρέμβουν» υπογράμμισε ο πρύτανης και κατέληξε: «Η πανεπιστημιακή κοινότητα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μαζί της ολόκληρη η Θεσσαλονίκη, που γιορτάζει σήμερα κραυγάζει ζητώντας ζωή».

Παρέμβαση εισαγγελέα για την ανομία στα πανεπιστήμια ζητά ο ΔΣΑ

Εν τω μεταξύ, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καλεί όλα τα αρμόδια όργανα του κράτους, όπως και τους πολιτικούς προϊσταμένους τους, αλλά και τις εισαγγελικές Αρχές, να ασκήσουν άμεσα τα καθήκοντά τους για όσα συμβαίνουν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Σε αντίθετη περίπτωση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΔΣΑ, « θα προβούμε εμείς σε κάθε αναγκαία ενέργεια ώστε να βρεθούν όλοι προ των ευθυνών τους, ιδίως αυτοί που ανέχονται και ενθαρρύνουν με την ανοχή τους την παρανομία».

Sports in

Με Φουντούλη και Γεννηδουνιά συνεχίζει να γράφει ιστορία

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο Final 4 μετά από πέντε χρόνια και ήδη κάνει όνειρα για την ανάδειξη του σε πρωταθλητή Ευρώπης για τρίτη φορά μετά το 2002 και το 2018.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024