Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
FBI για τρομοδέματα : Πάρα πολύ νωρίς να μιλήσει κανείς για τα κίνητρα

FBI για τρομοδέματα : Πάρα πολύ νωρίς να μιλήσει κανείς για τα κίνητρα

Ο διευθυντής του FBI διατύπωσε σήμερα την εκτίμηση, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν οι αρχές, ότι είναι «πάρα πολύ νωρίς να μιλήσει κανείς για τα κίνητρα» του υπόπτου, που συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας για τα ύποπτα δέματα, τα οποία εστάλησαν σε στελέχη και υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος

Ο διευθυντής του FBI διατύπωσε σήμερα την εκτίμηση, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν οι αρχές, ότι είναι «πάρα πολύ νωρίς να μιλήσει κανείς για τα κίνητρα» του υπόπτου, που συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας για τα ύποπτα δέματα, τα οποία εστάλησαν σε στελέχη και υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος.

Αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν πλάνα από τις έρευνες της αστυνομίας στο φορτηγάκι του Σέζαρ Σέιοκ, το οποίο ήταν καλυμμένο με αυτοκόλλητα υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι αρχές επιβολής του νόμου συνεχίζουν να ερευνούν το ενδεχόμενο και άλλα πρόσωπα εκτός του βασικού υπόπτου, που βρίσκεται υπό κράτηση, να έχουν εμπλακεί στην αποστολή των τρομοδεμάτων, που περιείχαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, σε επιφανή στελέχη των Δημοκρατικών και επικριτές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, είπε στο Reuters ένας αξιωματικός της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς ανακοίνωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ότι ο ύποπτος για την αποστολή δεμάτων με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε επικριτές του Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται υπό κράτηση μετά τη σύλληψή του από το FBI. Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο διευθυντής της ομοσπονδιακής αστυνομίας Κρίστοφερ Ρέι.

Εναντίον του Σέζαρ Σέιοκ έχουν απαγγελθεί πέντε κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και απειλές εναντίον πρώην προέδρων των ΗΠΑ, οι οποίες επισύρουν ποινή έως και 58 χρόνια κάθειρξη, επεσήμανε ο Σέσιονς.

«Δεν θα ανεχθούμε αυτού του είδους την ανομία, κυρίως την πολιτική βία», υπογράμμισε ο Σέσιονς.

Ο Ρέι από την πλευρά του τόνισε ότι τα δέματα περιείχαν πραγματικό εκρηκτικό υλικό και δεν ήταν φάρσα. Συνολικά εστάλησαν 13 δέματα, ενώ ένα δακτυλικό αποτύπωμα που βρέθηκε στο δέμα που είχε παραλήπτη την γερουσιαστή Μαξίν Ουότερς επιβεβαιώθηκε ότι ανήκε στον Σέιοκ, επεσήμανε ο ίδιος.

Ο διευθυντής του FBI τόνισε ότι ενδέχεται να υπάρχουν και άλλα δέματα.

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024