Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υποστηρικτής του Τραμπ ο συλληφθείς για τα τρομοδέματα;

Υποστηρικτής του Τραμπ ο συλληφθείς για τα τρομοδέματα;

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι ο Σέιοκ είναι υποστηρικτής του Τραμπ, αυτό θα υποδαυλίσει κι άλλο την ατμόσφαιρα που είναι ήδη τεταμένη ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών της 6ης Νοεμβρίου

Οι αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν έναν άνδρα στη Φλόριντα ο οποίος φέρεται να ευθύνεται για την αποστολή δεμάτων με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε επικριτές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, κάτι που ο ίδιος χαιρέτισε αφού προηγουμένως είχε εκφράσει την ανησυχία του για τις επιπτώσεις που ενδέχεται να έχει η υπόθεση στις ενδιάμεσες εκλογές.

Ο Τραμπ επιβεβαίωσε τη σύλληψη ενός υπόπτου, την οποία ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στον Λευκό Οίκο, ενώ χαιρέτισε «την εκπληκτική δουλειά» του FBI.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην πολιτική βία να εδραιωθεί στις ΗΠΑ», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Οι Αμερικανοί πρέπει να ενωθούν και να δείξουν στον κόσμο ότι είμαστε ενωμένοι στην ειρήνη, την αγάπη και την αρμονία», πρόσθεσε, καταγγέλλοντας «τις ειδεχθείς τρομοκρατικές ενέργειες».

Ωστόσο δεν σχολίασε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο φερόμενος δράστης, ο Σέζαρ Σέιοκ Τζούνιορ, είναι ένθερμος υποστηρικτής των Ρεπουμπλικάνων με βεβαρημένο ποινικό μητρώο.

Τα αυτοκόλλητα για τον Τραμπ

Ο 56χρονος Σέιοκ συνελήφθη σήμερα έξω από ένα κατάστημα που πουλά ανταλλακτικά αυτοκινήτων στην πόλη Πλαντέισον της Φλόριντα, επεσήμαναν οι ομοσπονδιακές αρχές.

Πάνω στο λευκό φορτηγάκι του, το οποίο κατασχέθηκε, υπάρχουν πολλά αυτοκόλλητα του Ντόναλντ Τραμπ αλλά και του Αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς, καθώς και ένα που γράφει «Το CNN είναι χάλια», σύμφωνα με τη φωτογραφία που ανήρτησε στο Twitter δημοσιογράφος του CNN.

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι ο Σέιοκ είναι υποστηρικτής του Τραμπ, αυτό θα υποδαυλίσει κι άλλο την ατμόσφαιρα που είναι ήδη τεταμένη ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών της 6ης Νοεμβρίου, οι οποίες είναι καθοριστικής σημασίας για την προεδρία του Ρεπουμπλικάνου.

https://twitter.com/krassenstein/status/1055855363248087040

Η σύλληψη του Σέιοκ πραγματοποιήθηκε αφού η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι δύο ακόμη δέματα με εκρηκτικά βρέθηκαν σήμερα το πρωί, παρόμοια με τα δέκα προηγούμενα. Τα δέματα είχαν την ίδια διεύθυνση αποστολής, αυτή της Δημοκρατικής γερουσιαστή της Φλόριντα Ντέμπι Ουάσερμαν Σουλτς.

Το ένα είχε παραλήπτη τον γερουσιαστή των Δημοκρατικών Κάρι Μπούκερ και το άλλο, που προοριζόταν για τα γραφεία του CNN στη Νέα Υόρκη και τον πρώην διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Τζέιμς Κλάπερ, εντοπίστηκε σε ταχυδρομείο του Μανχάταν.

Τόσο ο Κλάπερ όσο και ο Μπούκερ, ο οποίος εμφανίζεται και ως πιθανός υποψήφιος των Δημοκρατικών για τις εκλογές του 2020, είναι σφοδροί επικριτές του Τραμπ. Εξάλλου ένα δέκατο τρίτο δέμα εντοπίστηκε με παραλήπτη τη γερουσιαστή των Δημοκρατικών στην Καλιφόρνια Καμάλα Χάρις, σύμφωνα με το CNN.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση στις 14:30 (τοπική ώρα, 21:30 ώρα Ελλάδας).

Από την πλευρά του ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρικ Σκοτ δήλωσε ότι ενημέρωθηκε για τις εξελίξεις της έρευνας.

«Εκτιμώ τη σκληρή δουλειά των δυνάμεων ασφαλείας προκειμένου να προσάγουν άμεσα στη δικαιοσύνη όποιον ευθύνεται για αυτές τις άνανδρες πράξεις», έγραψε στο Twitter.

«Κακό για τη δυναμική»

Στη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τους συμπολίτες του να επιδείξουν ενότητα, όμως ο ίδιος δεν έχει σταματήσει να ρίχνει λάδι στη φωτιά από την Τετάρτη.

Μετά τον εντοπισμό δύο νέων δεμάτων σήμερα κατήγγειλε ότι όλη αυτή η ιστορία βλάπτει τους υποψήφιους των Ρεπουμπλικάνων μόλις έντεκα ημέρες πριν τις ενδιάμεσες εκλογές.

«Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν καλά ποσοστά στην πρόθεση ψήφου και τις δημοκοπήσεις και τώρα προέκυψε αυτή η ιστορία με “τη βόμβα” και η δυναμική ανεστάλη», έγραψε στο Twitter. «Αυτό που συμβαίνει είναι πραγματικά λυπηρό. Ρεπουμπλικάνοι, πηγαίνετε να ψηφίσετε!», πρόσθεσε.

Εξάλλου έπειτα από μια πρώτη έκκληση σε συσπείρωση την Τετάρτη, ο Τραμπ επανέλαβε την Πέμπτη τις επιθέσεις του εναντίον των μέσων, τα οποία κατηγόρησε ότι προσπαθούν συνεχώς να υπονομεύσουν την προεδρία του και τα οποία έχει χαρακτηρίσει επανειλημμένα «εχθρούς του λαού».

Πολλά στελέχη των Δημοκρατικών τον κατηγόρησαν ότι «στηρίζει τη βία» και υποδαυλίζει τον διχασμό. «Πιστεύω ότι ο πρόεδρος εξακολουθεί να μην κατανοεί τη σημασία της προεδρίας και του πόστου του», σχολίασε σήμερα ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο μιλώντας στο CNN.

Από την πλευρά τους υποστηρικτές του Αμερικανού προέδρου κατηγόρησαν τους Δημοκρατικούς ότι αδίκως υπονοούν ότι ο Τραμπ ευθύνεται για τα τρομοδέματα.

Κανένας από τους εκρηκτικούς μηχανισμούς δεν εξερράγη και κανείς δεν έχει τραυματιστεί. Φαίνεται ότι ο μηχανισμός κατασκευάστηκε βάση οδηγιών που είναι ευρέως διαδεδομένες στο Διαδίκτυο, όπως δήλωσε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας. Παρόλα αυτά οι ερευνητές επεσήμαναν ότι αντιμετωπίζουν τους μηχανισμούς ως «πραγματικά» εκρηκτικά και όχι ως φάρσα και έχουν αποφύγει να σχολιάσουν αν είχαν φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο που θα μπορούσαν να εκραγούν.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024