Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά Σιθωνία: Τα εναέρια μέσα στη μάχη με τις φλόγες

Φωτιά Σιθωνία: Τα εναέρια μέσα στη μάχη με τις φλόγες

Η εικόνα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη καθώς έπεσαν οι άνεμοι και δεν υπάρχει κάποιο νεότερο πύρινο μέτωπο, ωστόσο η επιχείρηση κατάσβεσης παραμένει εξαιρετικά δύσκολη. 

Mε το πρώτο φως της ημέρας ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες στη Σιθωνία Χαλκιδικής τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα και μαζί με τις υπόλοιπες δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να σβήσουν την πυρκαγιά που καίει ανεξέλεγκτα από τα ξημερώματα της Πέμπτης μεγάλη δασική έκταση. Ο οικισμός της Σάρτης παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η εικόνα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη καθώς έπεσαν οι άνεμοι και δεν υπάρχει κάποιο νεότερο πύρινο μέτωπο, ωστόσο η επιχείρηση κατάσβεσης παραμένει εξαιρετικά δύσκολη.

Η κινητοποίηση από την πρώτη στιγμή υπήρξε γιγαντιαία και στην ευρύτερη περιοχή της Σάρτης επιχείρησαν 160 πυροσβέστες με 70 υδροφόρα οχήματα, 73 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 35 πυροσβέστες με 29 βοηθητικά οχήματα, από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία και την Ήπειρο. Ακόμη, στην περιοχή έφτασαν τρία ερπυστριοφόρα του στρατού και στρατιώτες για να συμβάλουν στην κατάσβεση, ενώ επιχείρησαν από αέρος τέσσερα αεροσκάφη CANADAIR, δυο ελικόπτερα μεσαίου τύπου και 1 συντονιστικό ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

Στο έργο της κατάσβεσης και της υποστήριξης της τοπικής κοινότητας συνδράμουν με μέσα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Σιθωνίας, το ΓΕΕΘΑ, η ΕΛΑΣ, το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή και το ΕΚΑΒ.

Η Ελληνική Αστυνομία απέκλεισε την κυκλοφορία των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Βουρβουρού- Συκιάς, ενώ εξέδωσε ανακοίνωση, καλώντας τους πολίτες και τους οδηγούς, που κινούνται στη Σιθωνία Χαλκιδικής, να μην προσεγγίζουν και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της Σάρτης, ώστε να διευκολύνεται το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024