Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ΝΑΤΟ: Ένα βήμα προτού η ΠΓΔΜ γίνει μέλος του ΝΑΤΟ

ΝΑΤΟ: Ένα βήμα προτού η ΠΓΔΜ γίνει μέλος του ΝΑΤΟ

Όπως δήλωσε, το ΝΑΤΟ παραμένει προσηλωμένο στην ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης, υπενθύμισε ωστόσο πως «είναι σημαντικό να εφαρμόσετε πλήρως τη συμφωνία για το ονοματολογικό για να σας καλωσορίσουμε ως το 30ό μέλος της Συμμαχίας»

«Πολύ κοντά» χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως η Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, προκειμένου να του μεταφέρει την υποστήριξη και τα συγχαρητήριά του για την εξέλιξη της πρώτης εκ των τριών ψηφοφοριών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε και στις επιτυχημένες επίσημες ενταξιακές συνομιλίες την περασμένη εβδομάδα.

Όπως δήλωσε, το ΝΑΤΟ παραμένει προσηλωμένο στην ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης, υπενθύμισε ωστόσο πως «είναι σημαντικό να εφαρμόσετε πλήρως τη συμφωνία για το ονοματολογικό για να σας καλωσορίσουμε ως το 30ό μέλος της Συμμαχίας».

Από την πλευρά του, ο Ζόραν Ζάεφ έκανε λόγο για σημαντική απόφαση των βουλευτών οι οποίοι ψήφισαν υπέρ των συνταγματικών αλλαγών, υπογραμμίζοντας πως ξεπέρασαν τις διαφωνίες προς όφελος του κράτους.

Σε αυτό το πλαίσιο, δήλωσε πως η απόφαση του Κοινοβουλίου αποτελεί ισχυρή ώθηση για τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» να συνεχίσει προς τα εμπρός, ενώ εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά σίγουρος πως θα αυξηθούν οι βουλευτές οι οποίοι θα στηρίξουν την προσπάθειά του.

«Η ενθάρρυνση, υποστήριξη και φιλία από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ θα έχουν θετικό αντίκτυπο για την αύξηση της πλειοψηφίας που υποστηρίζει την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε, πως οι αναμενόμενες διαδικασίες θα ολοκληρωθούν μέσα στον Ιανουάριο.

Διαβάστε επίσης:

Με μπλόκο στη Συμφωνία των Πρεσπών απειλούν αλβανικά κόμματα της ΠΓΔΜ

Only in

Εκρηκτικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ στην Πολιτική Γραμματεία

H Όλγα Γεροβασίλη βγήκε από την αίθουσα της συνεδρίασης καταγγέλλοντας τις διαρροές ως συνειδητό τορπιλισμό της διαδικασίας και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024