Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στη Χαλκιδική: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σάρτη – Απομακρύνθηκαν κάτοικοι

Φωτιά στη Χαλκιδική: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σάρτη – Απομακρύνθηκαν κάτοικοι

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις, καταβάλλοντας προσπάθεια να θέσουν υπό έλεγχο το μέτωπο της πυρκαγιάς, η οποία βρίσκεται στις παρυφές του οικισμού

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο οικισμός Σάρτη, στην χερσόνησο Σιθωνία της Χαλκιδικής, όπου από τα ξημερώματα της Πέμπτης μαίνεται ανεξέλεγκτη πυρκαγιά.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις, καταβάλλοντας προσπάθεια να θέσουν υπό έλεγχο το μέτωπο της πυρκαγιάς, η οποία βρίσκεται στις παρυφές του οικισμού.

Σύμμαχο των πυροσβεστών δεν αποτελούν ωστόσο οι καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Ανήσυχοι πολλοί κάτοικοι, βλέποντας τις φλόγες και τον πυκνό καπνό, εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί εντολή εκκένωσης.

Στο πλαίσιο, έγινε νωρίτερα απομάκρυνση των λίγων κατοίκων που βρίσκονταν στην ακτή Αχλάδα, στο λιμάνι του οικισμού της Σάρτης, καθώς η φωτιά έφτασε γύρω από τα σπίτια τους.

«Κηρύξαμε την περιοχή της Σάρτης στη Σιθωνία Χαλκιδικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πολύ δύσκολες συνθήκες, υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των πυροσβεστών» επισημαίνει ο κ. Τζιτζικώστας.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 160 πυροσβέστες με 70 οχήματα, 59 υδροφόρα, 73 άτομα πεζοπόρο, καθώς και 29 βοηθητικά οχήματα. Αντίθετα τα εναέρια μέσα που επιχειρούσαν νωρίτερα, έχουν σταματήσει.

Όπως δήλωσε το απόγευμα ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σάρτης, Μιχάλης Σπανός, τα σχολεία εκκενώθηκαν από νωρίς το πρωί και όλοι οι κάτοικοι ενημερώθηκαν, σε περίπτωση που χρειαστεί εκκένωση.

«Όλα επαφίενται στους ανέμους, περιμένουμε να πέσουν για να διευκολυνθεί η κατάσβεση» τόνισε ο κ.Σπανός, διευκρινίζοντας ότι προληπτικά απομακρύνθηκαν ήδη από τα σπίτια τους 20 κάτοικοι του οικισμού Κάμπος Σάρτης.

Έτοιμος ο κρατικός μηχανισμός για εκκένωση

«Πανέτοιμος για την εκκένωση του οικισμού της Σάρτης είναι ο κρατικός μηχανισμός» δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος βρίσκεται στον οικισμό από το μεσημέρι και δηλώνει ότι θα παραμείνει εκεί μέχρι να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο.

Αναφερόμενος στις καιρικές συνθήκες, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι δεν βοηθούν καθόλου το έργο της πυρόσβεσης, ενώ και η ίδια η περιοχή παρουσιάζει δυσκολίες. Προληπτικά εκκενώθηκαν ορισμένες κατοικίες που βρίσκονται σε πιο ορεινές περιοχές, ενώ ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Προς το παρόν, η Σάρτη είναι πνιγμένη στον καπνό, οι κάτοικοι βρίσκονται στον δρόμο και παρακολουθούν την εξέλιξη της φωτιάς. Μετά από μερικές ώρες διακοπής της ηλεκτροδότησης, αυτή αποκαταστάθηκε το μεσημέρι.

Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά στη Σιθωνία

Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά στη Σιθωνίαwww.rthess.gr // #rthess

Δημοσιεύτηκε από Radio Thessaloniki 94,5 FM στις Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024