Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Ετοιμάζει 7+1 αλλαγές ο Μαρτίνς

Ολυμπιακός: Ετοιμάζει 7+1 αλλαγές ο Μαρτίνς

Ποιοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού προαλείφονται για το βασικό σχήμα κόντρα στη Ντουντελάνζ (25/10, 19:55, Cosmote Sport 2) και ποιο είναι το δίλημμα του Πέδρο Μαρτίνς

Η τρόικα της επίθεσης (Χριστοδουλόπουλος, Ποντένσε, Γκερέρο) φαίνεται πως θα είναι η κοινή συνισταμένη στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού στα παιχνίδια με ΟΦΗ και Ντουντελάνζ.

Η δοκιμή στην προπόνηση της Τρίτης 23/10 εν όψει του ευρωπαϊκού ματς φωτογραφίζει επτά αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα πρωταθλήματος στο Ηράκλειο και αφήνει πεδίο ανοιχτό και για μια ακόμη. Το μόνο δίλημμα που προέκυψε στο «διπλό» σχετίζεται με την επιλογή του Μαντί Καμαρά ή του Μπίμπρας Νάτχο για το ματς στο Λουξεμβούργο στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Europa League (25/10, 19:55, Cosmote Sport 2).

Κατά τα άλλα; Μια άλλη ομάδα. Άλλος τερματοφύλακας (Ζοσέ Σα αντί του Γιαννιώτη). Άλλη αμυντική γραμμή (Τοροσίδης, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης αντί της τετράδας Ομάρ, Μιράντα, Μεριά, Τσιμίκας), άλλο «6άρι» (Μπουχαλάκης αντί Γκιγιέρμε) και 10άρι (Φορτούνης αντί Τουρέ).

Σε μια πρώτη ανάγνωση καταλαβαίνει κανείς και την διάθεση του Πορτογάλου για… ένα ταρακούνημα έπειτα από την εμφάνιση (του πρώτου ημιχρόνου) στην Κρήτη και την ήττα από τον ΟΦΗ. Αντιλαμβάνεται όμως και την διάθεση να συνεχίσει να εμπιστεύεται το χαρτί του rotation κρατώντας δύο εντεκάδες σε αγωνιστική τροχιά. Ο Ολυμπιακός από την Κυριακή έχει ανοίξει μια περίοδο που του αντιστοιχούν επτά αναμετρήσεις σε 22 βράδια. Πρέπει λοιπόν να βρει έναν τρόπο να αντεπεξέλθει αξιοποιώντας το προνόμιο των πολλών επιλογών που του προσφέρει το βάθος του ρόστερ του.

Το ματς της Πέμπτης βεβαίως είναι ένα από τα κρισιμότερα αυτής της 7άδας. Ίσως και το πιο σημαντικό από όλα, καθώς στο μοναδικό σενάριο πρόκρισης στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, είναι προαπαιτούμενοι οι έξι βαθμοί κόντρα στην εκπρόσωπο του Λουξεμβούργου. Δεν έχει κανένα περιθώριο απώλειας ο Ολυμπιακός στα δύο επόμενα Γιουρόπα Λιγκ… βήματα του. Και βεβαίως δεν έχει περιθώριο γενικώς να μην επιστρέψει στο μονοπάτι των νικών, καθώς συμπληρώνει πια (με την εθνική διακοπή φυσικά) κοντά ένα μήνα μακριά του. Από τις 27/9 και την 1-0 επικράτηση επί του Λεβαδειακού στο κύπελλο.

Το κλίμα στον Ρέντη είναι καλό. Πολύ καλύτερο από όσο φαντάζονται εκείνοι που δεν αντιλήφθηκαν την επιλογή του Μαρτίνς για ritiro 36 ωρών. Για την παραμονή της ομάδας στο αθλητικό κέντρο από τα ξημερώματα της Δευτέρας ως το μεσημέρι της Τρίτης. Έγιναν πολλές συζητήσεις, έγιναν αναλύσεις. Σε καμία περίπτωση όμως όλο αυτό δεν έφερε περισσότερη πίεση. Αντιθέτως η αίσθηση που υπάρχει είναι πως οι περισσότεροι αντιλήφθηκαν πως πρέπει να γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια. Γιατί οι ίδιοι αδικούν τους εαυτούς τους. Και τη δουλειά που γίνεται από το καλοκαίρι στον Ρέντη.

«Σηκώνουμε το κεφάλι και συνεχίζουμε»: Αυτή η ατάκα ανήκει στον Κριστιάν Καρεμπέ. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1998, ήταν συνέχεια μαζί με προπονητή και παίκτες σε αυτό το διάστημα ritiro. Αντίστοιχα μαζί τους ήταν και ο Φρανσουά Μοντέστο. Και οι δύο τους επιχείρησαν να παρέμβουν στο ψυχολογικό κομμάτι. Προσπάθησαν να εμψυχώσουν τους πάντες. Η χρονιά έχει πολύ δρόμο μπροστά. Ο Ολυμπιακός πρέπει να ξαναβρεί τον βηματισμό του. Και αυτό θα το φέρουν οι νίκες…

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024