Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εντυπωσιακός ο Προμηθέας

Εντυπωσιακός ο Προμηθέας

Η ομάδα της Πάτρας νίκησε εκτός έδρας την Μπαϊρότ (75-70) και πέτυχε την τρίτη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ του μπάσκετ

Με το καλύτερο δυνατό τρόπο συνήλθε από την βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ, ο Προμηθέας Πάτρας καθώς επικράτησε της Μπαϊρόιτ εκτός έδρας με 70-75 και έκανε το 3Χ3 στο Basketball Champions League. Φοβερή εμφάνιση από την ομάδα του Μάκη Γιατρά που έκανε τα εύκολα δύσκολα στο δεύτερο ημίχρονο αλλά κατάφερε να πανηγυρίσει άλλη μια νίκη στην διοργάνωση. Καταπληκτικό το πρώτο ημίχρονο από την ελληνική ομάδα που προηγήθηκε ακόμα και 13 πόντους, ενώ στο δεύτερο επέτρεψε στους γηπεδούχους να επιστρέψουν στον αγώνα. Κορυφαίος των νικητών ο Τόνι Μάιερ με 17 πόντους με 4/6 δίποντα 2/3 τρίποντα και 3/3 βολές. Από τους ηττημένους αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Γκρέγκορ Χρόβατ με 16 πόντους και 4 ασίστ.

Το ματς

Η ομάδα που άρχισε πιο δυναμικά τον αγώνα ήταν ο Προμηθέας Πάτρας που με πολύ καλό ρυθμό επίθεση πήρε το πρώτο σημαντικό προβάδισμα στην αναμέτρηση (4-17) με πρωταγωνιστή τον Τόνι Μάιερ σημειώνοντας 7 από τους πρώτους 17 της ομάδας του στα μισά της πρώτης περιόδου. Από εκεί και πέρα, η Μπαϊρόιτ κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι τρέχοντας με ένα σερί 10-2 μειώνοντας την διαφορά στους πέντε πόντους (14-19). Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι στο τελευταίο δεκάλεπτο κατάφεραν να πετύχουν έξι συνεχόμενους πόντους και να κλείνοντας στην πρώτη περίοδο με 16-25.

Το δεύτερο ημίχρονο, η Μπαϊρόιτ μπήκαν αποφασισμένοι να γυρίσουν το παιχνίδι και με τις εμπνεύσεις του Στόκτον κατάφεραν να μειώσουν στους τέσσερις πόντους (22-26). Οι δυο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στην μεγαλύτερη διάρκεια του δεύτερου δεκαλέπτου μέχρι και τρία λεπτά πριν από τη λήξη του. Λίποβι και Έλις έπιασαν δουλειά και επιθετικά και σε συνδυασμό με την καλή αμυντική τους λειτουργία κατάφεραν να εκτοξεύσουν την διαφορά μέχρι τους 11 (29-40). Εν τέλη, ο Προμηθέας Πάτρας πήγε στα αποδυτήρια με μια σημαντική διαφορά 13 πόντων (30-43).

Στην αρχή του δευτέρου μέρους η Μπαϊρόιτ προσπάθησε να ανακάμψει και να γυρίσει την κατάσταση προς υπέρ της. Ωστόσο, ο Προμηθέας Πάτρας κατάφερε μέσω της επίθεσης του να κρατήσει την διαφορά σε διψήφια επίπεδα μέχρι την μέση της τρίτης περιόδου. Ωστόσο, από εκεί και πέρα οι προσπάθειες του Χρόβατ κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά μέχρι και τους πέντε (48-53). Ωστόσο, η ελληνική ομάδα με ένα μικρό σερί 4-0 κατάφερε να στείλει την διαφορά κοντά στους 10 πόντους (48-57) με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.

Στην τελευταία περίοδο το ματς μετατράπηκε σε ντέρμπι. Οι γηπεδούχοι είχαν ανακάμψει τελείως και μπήκαν ξανά στην διεκδίκηση του αγώνα. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι, κατάφεραν να μειώσουν μέχρι και στου τρεις με βολές του Χρόβατ (57-60). Ωστόσο, ο Προμηθέας μέχρι στα μέση της τέταρτης περιόδου άντεξε στην πίεση και έστειλε την διαφορά στους οκτώ με τρίποντο του Γκίκα (57-65). Στα τελευταία λεπτά η ομάδα του Μάκη Γιατρά είχε ψυχραιμία στο παιχνίδι της με αποτέλεσμα να πανηγυρίσει την τρίτη νίκη της στο Basketball Champions League.

Τα δεκάλεπτα: 16-25, 30-43, 48-57, 70-75

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024