Εχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ο Γιάννος Παπαντωνίου, πανίσχυρος τότε, σε ένα συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, φώναζε με ενθουσιασμό: «Συντρόφισσες και Σύντροφοι. Για τον σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε όλοι». Είναι μια από τις ατάκες που θυμήθηκαν όλοι μετά την προφυλάκισή του, όπως και το γεγονός ότι κάποτε τραγουδούσε τη «Φτωχολογιά, για σένα κάθε μου τραγούδι».

Ενα από τα βίντεο που κυκλοφορούν επίσης, είναι αυτό από μια συνέντευξη που έδωσε σε ξένο κανάλι όπου ανέλυσε την οικονομική κρίση κι έλγε ότι πρέπει να γίνουν οι περικοπές και τα μέτρα που είχαν αποφασιστεί ώστε να γίνει η χώρα πιο ανταγωνιστική.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Παπαντωνίου και η σύζυγός του είναι ήδη τρόφιμοι των φυλακών Κορυδαλλού μέχρι νεωτέρας.

Το βράδυ της Τρίτης είχε ανακοινωθεί η προφυλάκισή τους ενώ σήμερα έγινε γνωστό ότι αποφασίστηκε επειδή κρίθηκαν ως ύποπτοι φυγής.

Στο ένταλμα της προσωρινής τους κράτησης υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις λόγοι για τους οποίους θεωρήθηκε επιβεβλημένη η προφυλάκιση τους. Για τον Γιάννο Παπαντωνίου και την Σταυρούλα Κουράκου κρίθηκε ότι:

  • Είναι ύποπτοι φυγής στο εξωτερικό καθώς έχουν άδεια παραμονής στην Ελβετία και διατηρού εκεί μισθωμένη κατοικία.
  • Είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων (εάν παραμείνουν δηλαδή ελεύθεροι, είναι πιθανό να συνεχίζουν το -κατά το κατηγορητήριο- ξέπλυμα μαύρου χρήματος).
  • Δεν συναίνεσαν στο άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών  ή όταν συναίνεσαν, αμφισβήτησαν την ενέργεια αυτή.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρώην υπουργός θα κρατηθεί στην πτέρυγα που είχε δημιουργηθεί για τους κρατούμενους της «17Ν» και δίπλα στο κελί του Κουφοντίνα ενώ η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου θα κρατηθεί στο τμήμα γυναικών με άλλες κρατούμενες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο