Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κεραμέως: Εκκωφαντική η σιωπή της κυβέρνησης απέναντι στην ανομία εντός των ΑΕΙ

Κεραμέως: Εκκωφαντική η σιωπή της κυβέρνησης απέναντι στην ανομία εντός των ΑΕΙ

Η βουλευτής της ΝΔ αναφέρεται στη Φιλοσοφική και στο Οικονομικό πανεπιστήμιο

«Η σιωπή της Κυβέρνησης απέναντι στην πρωτοφανή παραβατικότητα, που απειλεί την ίδια τη σωματική ακεραιότητα φοιτητών και εργαζομένων στα Πανεπιστήμια της χώρας, είναι πλέον εκκωφαντική» αναφέρει η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Νίκη Κεραμέως σχολιάζοντας τη συμβολική αναστολή λειτουργίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου αλλά και το – προ ημερών – κλείσιμο της Φιλοσοφικής λόγω Ρουβίκωνα.

«Προ ημερών, η Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, ανέστειλε συμβολικά τη λειτουργία της για λόγους ασφαλείας των μελών της Πανεπιστημιακής κοινότητας, μετά την εισβολή και κατάληψη χώρου από αντιεξουσιαστική ομάδα. Σήμερα, η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνέχεια της προειδοποίησής της, αναστέλλει συμβολικά την ακαδημαϊκή λειτουργία των προπτυχιακών προγραμμάτων του Ιδρύματος, προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας για την άμεση και μόνιμη απομάκρυνση διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών από τους χώρους και δρόμους με τους οποίους γειτνιάζει άμεσα το Πανεπιστήμιο» αναφέρει η κ. Κεραμέως για να προσθέσει.

«Αύριο, θα κλείσουν και άλλα Πανεπιστήμια, εξαιτίας της ανικανότητας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να επιτελέσει το στοιχειώδες καθήκον της για διαφύλαξη της νομιμότητας; Θα θρηνήσουμε θύματα εξαιτίας της έλλειψης πολιτικής βούλησής της να προστατεύσει τα τριτοβάθμια Ιδρύματά μας;»

Η Νέα Δημοκρατία, καταλήγει  «δεν πρόκειται να ανεχθεί το καθεστώς φόβου και ανομίας που έχει επιβληθεί στα ακαδημαϊκά Ιδρύματα. Περαιτέρω, δεσμεύεται ξεκάθαρα για το αυτονόητο: την αυτεπάγγελτη επέμβαση των Αρχών για κάθε αξιόποινη πράξη που λαμβάνει χώρα στα Ιδρύματα.Το κράτος θα εγγυηθεί επιτέλους ότι φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι θα αισθάνονται πλέον ασφαλείς».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024